spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY, aile, gençlik ve öğrenci indirimlerini kaldırdı

Seçtiklerimiz

THY’nin bir süre önce yaşlılara uygulanan indirimin kaldırılmasının ardından aile, öğrenci ve gençlere sağlanan fiyat avantajlarının Almanya ve Türkiye çıkışlı uçuşlarda uygulamadan kaldırılması bir çok acente gibi uçuşlarında THY’i tercih eden yolcuların da tepkisini çekti.

THY’nın, "acentelerimize önemli duyuru" başlığı ile geçtiği yazıda “DE-TR/ECN ve TR/ECN-DE ücret seviye ve kuralları 27 Temmuz 2012 ve 31 Mart 2013 tarihleri arasındaki biletlemeler ve kurallar ekteki gibi olmuştur. Yeni ücret seviye ve kurallarına göre en dikkat çekici değişiklik indirimlerde yaşanacaktır. Aile, gençlik ve öğrenci indirimleri kaldırılmıştır. Yeni bir business ücret sınıfı eklenmiştir (JX)” denildi.

Yaşlılara uygulanan indirimli fiyatların ardından, ailelere ve gençlere sağlanan avantajlı uçuşların kaldırılması ile ilgili sorumuza, THY’den yapılan açıklamada ise, şu bilgiler verildi:

”THY’nın yaşlı, aile, genç ve öğrencilere uyguladığı indirimler yüksek ücret sınıflarında kullanılan indirimlerdir. Ücret sınıflarında denkleştirme adına yapılan düzenleme, uygulanacak olan bir ücret politikasıdır. Aile, gençlik ve öğrenci indirimleri rekabet halinde olduğumuz diğer hava yolu şirketlerinde de yoktur. Sene içinde THY’nin bir çok özel indirimleri, promosyon ücretleri uygulanmaktadır. Genel olarak bakıldığında özel günlerde, yaz tatillerinde promosyon ücretlerimiz çokça vardır. THY, ekonomik şartlar elverdiği ölçüde vatandaşlarımıza hizmet ve servisten ödün vermeksizin yardımcı olmaya devam edecektir.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika