spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY Afrika madenini havada buldu

Seçtiklerimiz

Dünyada 90 ülkeye yaptığı uçuşla lider olan Türk Hava Yolları (THY), Afrika kıtası ile hedefini büyüttü. Afrika’yı büyüme stratejisinin tepesine koyan THY, ikinci sıradaki Fransa ile arasındaki farkı da iyice açtı. Afrika stratejisinin sonuçları da yılın ilk 11 ayındaki rakamlarda açıkça görünmeye başladı. Bu yıl Ocak-Kasım döneminde THY’nin yolcu sayısı artışında Afrika ilk sıraya oturdu. Söz konusu dönemde Afrika yolcusu geçen yıla göre yüzde 51.2 artarak 1 milyon 563 bine yükseldi.

THY yönetimi, bu pazardan daha büyük pay almak için 10 yeni uçak siparişi daha verdiklerini söyledi. Avrupalı havayolu şirketlerinin kriz nedeniyle sefer sayısının azaltmasından faydalanan THY, Afrika bölgesindeki ağırlığını artırıyor. THY halen bölgede 25 ülke ve 36 şehre uçuyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil’in verdiği bilgiye göre şirket bu yılın sonu ve 2013’te 12’den fazla yeni hat açılışıyla Afrika’da toplam 40 şehre uçacak.

299 euroya

THY, adı bile söylenmekte zorlanılan Kilimanjaro, Nouakchhott, Vagadugu, Ndjamena, Yaounde gibi Afrika şehirlerine haftada ortalama 3 gün uçuyor. Bu uçuşlarda kampanya yapan THY, neredeyse yurtiçi fiyatına Afrika’ya yolcu taşıyor. İstanbul’dan Tanzanya’nın turistik merkezi Kilimanjaro’ya uçuş bileti 299 euroya kadar indi. THY, Türkleri Afrika’ya götürüp, bu ülkedeki vatandaşları da ABD, Çin ve Avrupa’ya taşıyor.

Dolulukta iç hatları yakalıyor

Afrika uçuşlarındaki doluluk oranları da dikkat çekici. 2012 Kasım ayı itibarıyla öneki yıla göre doluluk oranındaki artış yüzde 6.1. Bu rakamla Afrika uçuşlarındaki doluluk oranı yüzde 74.4’e yükseldi. THY, iç hatlarda yüzde 79.3 dolulukla uçuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika