spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Thomas Cook Havayolu Bölümünü Satıyor

Seçtiklerimiz

1841 yılında kurulan İngiliz turizm devi Thomas Cook’un, tur operasyonlarını genişletmek için gruba ait Thomas Cook Airlines hisselerinden bir bölümünü satarak nakit sağlamak istediği ve şirketin mali durumunu da düzeltmeyi amaçladığı belirtiliyor. Ekonomik hava yolu ve online rezervasyon şirketleriyle rekabette zorlanan Thomas Cook geçen yıl 12 milyar dolar ciroya rağmen sadece 16 milyon dolar kâr edebilmişti.
 
Thomas Cook’un ciddi borç yükü getiren hava yolu şirketini tur operatörü operasyonundan ayırarak nakit sağlamak istediği ve bu nedenle de Thomas Cook Airlines hisselerinden satış yaparak şirketi bölmek istediği belirtildi.
 
Hava yolu operasyonunu hisse satışıyla bölmesi durumunda Thomas Cook’un tur işini büyütmek ve hava yolu şirketinin de daha fazla uçak alması planlanıyor. Halihazırda Thomas Cook’un yüzde 12 hissesine sahip olan Çin merkezli Fosun olası yatırımcılardan sadece biri.
 
Endüstri kaynakları fikrin henüz ‘değerlendirme’ aşamasında olduğunu ancak bir süredir devam eden mali çalkantı sonrası şirketi ekonomik anlamda yeniden canlandırmak için er ya da geç harekete geçileceği belirtiyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika