spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THK’yı bölgede istemiyoruz

Seçtiklerimiz

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatif Başkanı Celal Yıldız, THK’nın şu anki uygulamalarının Fethiye’deki yamaç paraşütü turizmine darbe amaçlı olarak, bilerek ve isteyerek yapıldığını iddia etti.

Yıldız, "Burada toplamamızın amacı Uluslararası Havacılık Federasyonu üyesi olan Ulu Önderimizin kurduğu Türk Hava Kurumu’nun, Fethiye-Ölüdeniz ve ülkemizdeki yamaç paraşütü turizmini nasıl felakete sürüklediğini vurgulamaktır. Son iki yılda THK’dan ticari uçuş belgesi alan yaklaşık 80 acemi pilot bölgemizde uçuşa başlamıştır. Sadece geçen yıl 5-6 adet ciddi, çok şükür ki ölümle sonuçlanmayan kırımlı kazalar olmuştur.

Bu yıl mayıs ayında düzenlenen kursta 26 kişi ticari uçuş belgelerini almış ve son iki haftada bu yeni arkadaşlarımızdan 4 tanesi ciddi kırımla sonuçlanan kazalar yaşanmıştır. Bir arkadaşımız yanlış bağlantı sonucu yedek paraşütü açarak, yüksek gerilim hattına inmiş; bir arkadaşımız kalkışta kaza yapmış, yolcuda ve kendisinde yaralanma olmuş; Antalya Tahtalı bölgesinde bir arkadaşımız kalkışta kaza yapmış yolcuda ve kendisinde ciddi yaralanma olmuş; yine bir başka arkadaşımız iniş esnasında kaza yapmış ve pilotta ciddi yaralanma olmuş, kalbi durmuş, çok şükür ki hastanede yapılan müdahaleyle hayata geri döndürülmüştür. Bu genç arkadaşımız Antalya’ya sevk edilmiştir. Bütün bu kazaların yeni başlayan arkadaşlarımız tarafından yapılmış olması bir rastlantı değildir" dedi.

"100’DEN FAZLA ACEMİ PİLOTU BÖLGEYE SOKMAK İSTİYORLAR"

Yıldız, söz konusu pilotların yeterli eğitim almadıklarını öne sürerek, "Dolayısıyla burada sorumlu kişi THK Eğitim Daire Başkanı S. Bekir Akyüz’dür. Kendisi 16 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Fethiye bölgesinde çalışan pilotların tamamen rant endişesinden dolayı bölgeye fazla pilot girmesini istemediklerini söyleyerek ithamda bulundu.

Kendisine soruyoruz; Sayın Bekir Akyüz, geçen yıl Fethiye Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda, bize yeni sertifika verdiğiniz pilotlarla bizzat kendinizin gönül rahatlığıyla uçabileceğinizi belirttiniz. Neden hala gelip uçmadınız? Ne kadar şanslısınız ki uçmak istediğiniz bu arkadaşlar geçen yıldan bu yana bir çok kaza yapmışlardır. Geçen yıl basına yaptığımız açıklamada, THK peynir ekmek gibi sertifika dağıtıyor dediğimiz için bize kızmıştınız. Şu anda yapılan kurslar geçen yıldan daha endişe vericidir. Bugün çok yüksek katılımlı bir kurs daha başlattınız. Önümüzdeki ay bir kurs daha açacaksınız.

100’den fazla acemi pilotu daha bölgeye sokmak istemektesiniz. Bunların nedeni ölüdeniz yamaç paraşütü sektörünü bitirme emeliniz midir, yoksa eski düzendeki şirket sahiplerine acemi pilot göndermek midir? Bu şirket sahipleri ile siz ve Fethiye THK şube başkanı Mustafa Özkaya nın ne gibi ilişkileri vardır? Yoksa bunların asıl nedeni maddi batakta olan THK’dan maaşlarınızı alabilmek için sertifika satmak mıdır? Bu konularda da açıklama bekliyoruz.Yaptığınız bu yanlış uygulama THK’ya ve Fethiye Ölüdeniz yamaç paraşüt turizmine ciddi zararlar vermektedir. Bunu bilerek yaptığınızı düşünmekteyiz.

Lütfen görevinizi terk edin ve istifa edin. Sizin bu yapmış olduğunuz yanlışlara göz yuman, Fethiyeli olduğunu söyleyen THK yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Fethiye THK Şube başkanı Mustafa Özkaya, siz de istifa edin" ifadelerini kullandı.

"30 MİLYON DOLAR GİRDİ SAĞLIYORUZ"

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek ve diğer yetkililere seslenerek, Babadağ uçuş yönergesinin değişiklik ve iptali konusuna da değinip, yönerge sayesinde sıfır tandem kazası yaşandığını söyledi. Celal Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu yönerge bizim tarafımızdan taslağı çıkartılmış ve uygulanması sonucu ‘0’ tandem kazası ve eski yıllara nazaran 3 kat fazla turist uçuşu gerçekleşmiştir. Sadece geçen yıl 90 bin turist uçmuştur. Bunun Fethiye KDV girdisi dolaylı yollardan 30 milyon doların üzerindedir.Yönergenin olumlu etkileri sonucu Çin’e kadar uzanan reklamlarımız olmuş, Fethiye’de her geçen gün artan Çinli turist sayısı bunu göstermektedir. 12 ay boyunca turizm yapmaya çalışırken yaşanabilecek bir kazada bir Çinli turistin ölmesi, değil kış, yazın bile yamaç paraşütü turizmini bitirecektir. Yönergesiz bir ölüdeniz ölümlü bir çok kazaya davetiye çıkaracaktır. Yönergeyi ciddi olarak uygulama görevi sizlere aittir. Uçuş kontrol heyetimiz tarafından yönergeye aykırı bir çok tutanak tutulmuş ve ne yazık ki bunların turizm ilçe müdürlüğü ve kaymakamlık tarafından gereği yapılmamıştır. Dolayısı ile yönerge kurallarının uygulanmaması sonucu oluşacak kazalardan, başta THK, kaymakamlık, turizm ilçe müdürlüğü ve valilik sorumlu olacaktır. Bunun neticesinde zarar görecek Fethiye ve ölüdeniz turizminin haklarını hukuk önünde biz arayacağız."

"THK’YI BÖLGEDE İSTEMİYORUZ"

Celal Yıldız, "Burada son yıllarda hızlı bir ivmeyle yukarı çıkan yamaç paraşütü sektörü, Fethiye ve ölüdeniz turizmini çok daha yukarı taşıyacaktır" diyerek, "Bunu yok etmeye çalışan THK’yi burada istemiyoruz. Zaten bizim otokontrolümüz tarafından sağlanan bu güvenli uçuş ortamını yine biz sağlayabiliriz. Kooperatifimizin dünyada en deneyimli ve profesyonel pilotlarının oluşturduğu teknik ve disiplin kurulları mevcuttur. Devlet yönetimi bize bıraksın. bu bizim en iyi yapmayı bildiğimiz iştir. Yamaç paraşütü sektörümüzü dünya standartlarının üstüne çıkartmayı biz biliriz" dedi.

"PARAŞÜTÇÜLER EĞİTİMİ BABADAĞ’DA VERSİNLER"

Pilotlar ise "THK’da daha önce eğitmenlik yapmış ticari uçuş pilotları Eskişehir ya da bir başka kentte bir haftada verilen eğitimle Babadağ şartlarının aynı olmadığını söylediler. Gelsinler, eskiden olduğu gibi eğitimi Babadağ da versinler. Burada uçmak bu coğrafya şartlarında uçuşlar kolay değil. Gelsin eğitmenler önce burada uygulama yapsınlar" diye konuştular.

THK GELİŞMELERİ İZLİYOR

THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya ise, bu konuda herhangi bir açıklamama yapmayacağını söyledi. Gelişmeleri uzaktan takip ettiklerini kaydeden Özkaya, THK Genel Merkezinin gerekli görmesi halinde bir açıklama yapabileceğini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika