spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THK Üniversitesi yeniden yapılanıyor

Seçtiklerimiz

"İstanbul’daki üçüncü havalimanı başta olmak üzere yurt genelinde yaygınlaşan havalimanları, THK Üniversitesinin hızlı büyümesine büyük bir ivme kazandıracak"

 "Havayolu işletmeleriyle ikili ilişkiler ve iş birliklerimiz var ama bunların daha da geliştirilmeli"

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Toprak, aktif olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttükleri Ankara ve İzmir yerleşkelerinin yanı sıra, yakın gelecekte Karaman, Eskişehir ve Konya’da da akademik faaliyetlere başlayacak yapılanma içerisinde olduklarını söyledi.

Toprak, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, üniversitenin dünyadaki sayılı havacılık ve uzay bilimleri üniversiteleri arasında olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın her yerinden gelen öğrencilerimiz var. Şu an 90 ülkeden 380 yabancı öğrencimiz bulunuyor ve bu sayı her yıl artış kaydediyor" dedi.

Üniversitenin mezunlarının istihdam edilebilirlik düzeylerinin yüksek olduğuna dikkati çeken Toprak, THK’nın meslek ve sektör yönelimli bir üniversite olduğuna işaret etti. Toprak, bu niteliğinin geliştirilmesi, paydaş işbirliklerinin güçlendirilmesi ve sektörel gereklilikler doğrultusunda eğitim müfredatını sürekli güncel tutma yönünde bir eylem planı hazırladıklarını bildirdi.

– "3 ilde daha faaliyete başlayacağız"

Toprak, aktif olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttükleri Ankara ve İzmir yerleşkeleri ile yakın gelecekte Karaman, Eskişehir ve Konya’da da akademik faaliyetlere başlayacak yapılanma içerisinde olduklarını söyledi.

Mevcut durumda 5 fakülte, 3 enstitü ve 2 meslek yüksekokul ile eğitime devam ettiklerini belirten Toprak, "Envanterimizde bulunan 77 adet uçak ile bölgemizdeki en geniş hava aracı filosunu barındırdığımız söyleyebilirim. Ayrıca diğer uçuş okullarıyla da yürüttüğümüz iş birliklerimiz var" diye konuştu.

Toprak, üniversitede 90 farklı ülkeden öğrenci olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"THK Üniversitesi Uçak Mühendisliği lisans, Havacılık İşletmeciliği ve Pilotaj yüksek lisans, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi önlisans programlarının Ankara’da tek adresi konumunda.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen ve sektörün önemli ihtiyaçlarından olan ‘Havacılık Güvenliği Ticari Eğitim Kuruluşu’ statüsü olan Türkiye’deki tek yükseköğretim kurumu ve ‘Havaalanlarında Emniyet Yönetim Sistemi’ eğitimi verebilen Ankara’daki tek eğitim kuruluşu unvanını da elinde bulunduruyor."

– "Havacılıktaki gelişim üniversitemize güç katacak"

Toprak, kontenjan doluluğu en yüksek vakıf üniversiteleri arasında bulunduklarına dikkati çekerek, artan yabancı uyruklu öğrenci sayıları ile uluslararasılaşma noktasında önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Havacılık sektöründeki gelişmelerin üniversiteye büyük bir alan açtığına değinen Toprak, "İstanbul’daki üçüncü havalimanının yanı sıra, yurt genelinde yaygınlaşan havalimanları, THK Üniversitesinin hızlı büyümesine büyük bir ivme kazandıracak" ifadesini kullandı.

Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Havayolu işletmeleriyle ikili ilişkiler ve iş birliklerimiz bulunuyor ama bunların daha da geliştirilmesine ihtiyaç var. Pilotaj yüksek lisans öğrencilerimiz için, Türk Hava Yolları ve Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi önlisans öğrencilerimiz için HAVAŞ ile iş birliği anlaşmalarımız var. Hem pilotaj hem de diğer teknik alanlardaki sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda yetkinlik kazanmaları için paydaşlarımızla iç içe bir eğitim zorunlu. Bu nedenle, ulusal düzeydeki kamu ve özel sektör teknoloji şirketleri ile işbirliği protokolleri yapma ve mevcutları güncellemeyi bu yaz döneminde tamamlamayı hedefledik.

Pilotaj bölümümüzde kapasitemizi artırma yönünde sadece Türkiye’deki uçuş okulları değil, başta ABD olmak üzere Avrupa’da halihazırda iş birliğimiz olan kuruluşlarla da ilişkilerimizi katlayarak büyütmeyi ve afiliasyon çalışmaları yapmayı planladık."

Başlatacakları çift diploma ve ortak derece programlarıyla mezunlarının daha okul hayatları sırasında uluslararası eğitim ve iş piyasası ile temas halinde olacaklarını ifade eden Toprak, öğrenci ve personele yönelik psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi kuracaklarını kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika