spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THK’nın Kuruluşunun 89. Yıldönümü Kutlandı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu’nun 89. yıldönümü, Rixos Otel’de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. THK Genel Başkanı Yıldırım, konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona, THK Genel Başkanı Yıldırım ve eşinin yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Ergin Celasin ve diğer konuklar katıldı.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım yaptığı konuşmada, 1925 yılında Türk Tayyare Cemiyeti’nin Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatarak, 89 yıldır Türk bayrağını ve Türk Hava Kurumu flamasını gururla dalgalandırdıklarını ve dalgalandırma devam edeceklerini söyledi. “Bugün içinde yaşadığımız dünyada gelişmiş ülkelerde havacılık sektörüne baktığımızda Türkiye’nin oldukça iyi bir konumda olduğunu görüyoruz” diyen Yıldırım, ambulans helikopterlerinin gece de hizmet vermeye başlayacağının müjdesini de verdi.

Yıldırım şunları söyledi: “Türk Hava Kurumu olarak Atatürk’ün söylediği gibi istikbali göklerde aramaya devam ediyoruz. Türkiye’nin gerçekten büyük ihtiyacı olan uçaklar üretmek yetmez, onları bakımlarının yapılmasına da ihtiyaç var. Türk Hava kurumu’nun hem Ankara’daki hem Eskişehir’deki hem Isparta’daki bakım merkezlerinde önemli kabiliyetler kazanılmış ve bunları Türk havacılığının hizmetine vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl Türk Hava Kurumu özellikle ihtiyacımız olan uçağımızı üretecek ve göklerde yerini alacaktır. Bu ürettiğimiz uçaklar gerçekten halkımızın gururu olmaya devam edecektir. Üzerinde al bayrağımız ve Türk Hava Kurumu’nun logosu olan uçakları en kısa zamanda göreceğimize inanıyorum” dedi.

Yıldırım, Türk Hava Kurumu’nun kendisine düşen görevi en iyi şekilde yapacağını belirterek, “İnanıyorum ki hepimiz Türk Hava Kurumu’yla gurur duymaya devam edeceğiz. Onun için bizi izlemeye devam edin” şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Gök ise Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Atatürk’ün üç eksen etrafında Türkiye’yi hedeflediğini vurgulayarak, bu üç ekseni, ‘halkın egemenliği, laik cumhuriyet ve muasır medeniyete ulaşmak’ olarak sıraladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Öyüş, 1955 yılında Mustafa Çıldır adında bir vatandaşın arazi bağışladığını belirterek, “Hükümetimizin gayretiyle burada kurulan Havacılık Okulu faaliyete başladı. İnşallah bundan sonra ülkemizin ihtiyacı olan pilotlarımızı yetiştirmenin onuru ve gururunu hep birlikte yaşayacağız” ifadesini kullandı.

Protokol konuşmalarından sonra başarılı çalışanlara plaket ve teşekkür belgesi verildi. Daha sonra program, Mehsem Özşimşir ve ‘O ses Türkiye’ birincisi Hasan Doğru konseri ile devam etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika