spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THK, Kızılay’ın başına bela oldu.!

Seçtiklerimiz

Kızılay Düzce Şube Başkanı Kemal Demir’in 14 yıllık başkanlık görevine geçtiğimiz hafta son verildi. Demir, düzenlediği basın toplantısıyla, yönetimiyle birlikte görevden alınmalarının kendileri açısından gerekçelerini 3 ana başlık altında açıkladı.
 
“Genel kurul öncesi görevden alınmak hoş olmadı”

 

3 dönem kuralı nedeniyle 2019’un şubat ayında yapılacak genel kurulda görevi devretmeye hazırlanırken, bu şekilde bir uygulama yapılmasının hoş olmadığını dile getiren eski Başkan Demir, Kızılay’ın Türkiye’ye ait bir değer olduğunun unutulmamasını istedi.
 
THK ve Kızılay arasında bina yapım krizi

 

Türk Hava Kurumu’nun Kızılay arsasının mülküne ortak olduğunu belirterek açıklamalarına başlayan Demir, iki kurumun anlaşmalı bir şekilde binayı yaptıklarını, THK’nın devamındaki masraflara katılmadığını söyledi. Kendisinin bu durumu müfettişlere bildirdiğini ve tahsilatın genel merkez tarafından yapılmasına karar verildiğini ifade eden Demir, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Tahsilatın gecikmesi, genel merkezin hamle yapmasını gerektiren bir husustur”

 

“Ben yazışmalardan sonra genel merkezin bu görüşmeleri yaptığı kanaatindeydim. Benim Düzce Şube Başkanı olarak, Türk Hava Kurumu Genel Başkanını arayıp bu tahsilâtı yapma imkânım zaten yoktu. Sadece bilgi verebilirdim. Ama 2017 yılında gelen müfettiş bu tahsilâtın şube tarafından yapılmasını, olmaması durumunda genel merkezin devreye girmesini uygun görmüştür. Dolayısı ile genel merkezin ve Türk Hava Kurumu’nun bilgisi olan bir konudur. Tahsilatın gecikmesi, genel merkezin hamle yapmasını gerektiren bir husustur.”
 
Artan kiralar bedeli, geciken ödemeler
 
Görevden alınmanın diğer gerekçelerine de açıklık getiren eski Başkan Demir, “Kızılay’ın kendine ait mülkleri vardır. Depremden sonra ilde ticaret hareketli olduğu ve dükkân da olmadığı için biz bu mülkleri o günkü rayiçlere yüksek bir bedelle kiraya vermiştik. Bunların takibini de yapıyorduk. Dönem içerisinde 3-4 kiracı, piyasanın durumundan ve işlerin kötülüğünden dolayı ödemelerini geciktirdiğinde takip başlıyor, 2 aylık kirayı alıyorsunuz fakat bu kez yeni kiraları ödeyemiyor. Buralardaki arkadaşların çoğu kendi kiralarını zor topluyor.” sözleri ile mevcut durumu açıkladı.Kiracılar ile yaşanan diğer bir sorunun zam oranlarından kaynaklandığını da dile getiren Demir, her yıl enflasyon oranları baz alınarak zam yapıldığını ifade etti. Demir, açıklamasına şu şekilde devam etti:“2017 yılında kiracılar zaten kiralarını ödeyemediği için, genel merkezin bizden istediği yüzde 14 zammı toplantıda konuştuk. Biz bu oranı insanlara söyleyemeyeceğimiz ve bu oranda zam yapan kimsenin olmayacağı için bu zammı yüzde 10 uygulayalım diye düşündük ve bu şekilde yansıtıldı. Genel merkezin takibi sonucu bu zammın uygulanması istenince 2018 başında yüzde 14,6 olarak imzalattık ve tepki göstererek yanımıza geldiler.”
 
“İlk girişte 3 kira bedeli kaparo alınıyor”

 

Demir, kiracılardan alınan kaporaya da değindiği açıklamalarında, kiracılardan ilk girişte 3 kira bedeli kaparo alındığını, insanların uzun süre bu kaporaları içeride bırakmak istemediğini, ancak yine de çoğundan tahsil edildiğini dile getirerek, “Bazı vatandaşlar, ‘Başkan zaten yeni iş kurdum, masrafım var. Teminat olarak bir senet bırakayım da birkaç ay sonra ben bunu nakite çevirip öderim dediğinde’ bir hayır kurumu olarak insanları kırmak noktasında değildik. Zaten küçük dükkânlar oldukları için müsamaha gösterdik.” dedi
 
“Yarım dağıtmak kolay, asıl zor olanın kiracılar ile mücadele etmek”

 

Yardım dağıtmanın en kolay konu olduğunu, asıl zor olanın kiracılar ile mücadele etmek olduğuna değinen Demir, “Görevden alınma gerekçemiz bunlardır. “Ben Türkiye’nin en iyi Kızılay başkanıyım, bu işleri en güzel ben yaptım, ben Dünya’nın en namuslu insanıyım” gibi bir iddiam yoktur. Hatalar olmuştur, olacaktır. Uyarıldığında düzeltilecek şeylerdir. Bu gerekçelerle bir yönetim kurulunu almak hoş değil. Neticede 25 yıllık hizmetim var. Bunun 14 yılında başkanlık yaptım. 3 dönem kuralı nedeniyle de şubat ayında görevi devredecektik. Ama 25 yılın sonunda bir teşekkür dahi edilmeden görevimize son verildi.” ifadelerini kullandı.Kızılay eski Düzce Şube Başkanı Kemal Demir, açıklamalarının sonunda, Kızılay’ın Türkiye’ye ait bir değer olduğunu ve güvenin hiçbir zaman kaybolmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: http://www.duzcemanset.com.tr/gorevden-alinan-yonetimden-aciklama–27058.html

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika