spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THK İstanbul Uçuş Eğitim Okulu açıldı

Seçtiklerimiz

Küçükçekmece’ de bulunan Okulun açılışına THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Küçükçekmece  Belediye Başkanı Aziz Yeniay, THK Şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Havacılık Üniversitesi 2011-2012 yılında kısmen eğitime başlayacak

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım konuşmasında:  1925 yılından bu yana kurum olarak çok önemli faaliyetlerde bulunduk havacılık sektörüne çok önemli insanlar yetiştirdik ve bundan sonra da faaliyetlerimize devam edeceğiz bu bağlamda  kurulacak olan Havacılık Üniversitesi ile eğitim faliyetlerini daha ileriye götüreceğiz, THK Havacılık ve Uzay Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili işlemlerde çok önemli bir kısım gerçekleştirildi. Üniversite, 2011-2012 yılında kısmen eğitime başlayacak  dedi.  Türkiye’nin havacılık sanayi ve sektörüne yaptığı yatırımların hızla devam ettiğine ve özellikle hava personel ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu ihtiyacı karşılamak için THK’nın özellikle pilot yetiştirme konusunda 2010 yılında açtığı İzmir Uçuş Okulundan sonra bugün de İstanbul’da bir okul açtığını havacılık sektörüne ve sanayine bu sahada da hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

 
Her türlü katkıyı yapmaya hazırız

Açılış töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise THK İstanbul uçuş okulunun Türk havacılığına önemli katkı sunacağını belirterek, THK Üniversitesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 
Uçuş eğitimlerinde yeni nesil Cessna 172 tipi uçaklar kullanılacak

THK İstanbul Uçuş Okulu  Müdürü Osman Alp de THK Uçuş Okulunda şu an 36 pilot adayının eğitim gördüğünü ve 14 ay süren eğitimlerin öğrenciye maliyetinin 63 bin dolar olduğunu söyledi. Teorik eğitimin Küçükçekmece de bulunan okulda pratik eğitiminin ise Çorlu Havaalanı’nda yapılacağını söyleyen Alp uçuş dersleri için yeni nesil Cessna 172 tipi uçakların kullanılacağını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika