spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THK hava yolu şirketi kuruyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, uçak seferleri olmayan kentlerin de THK sayesinde hava yolu ile tanışacaklarını bildirdi.

 

Yıldırım, yaptığı açıklamada, hava yolu taşımacılığının ve yolculuğunun giderek yaygınlaştığını, bunun Türkiye’de de önemli noktalara geldiğini belirtti.

 

THK’nın ispatlanmış hava gücünün aynı sektörde yolcu taşımacılığı konusunda da etkili olarak kullanılması için çalışma başlattıklarını anlatan Yıldırım, ”Bir hava yolu şirketi kurulması için çalışma ve görüşmelerimiz devam ediyor. Türk Hava Yolları’nın (THY), Anadolu Jet’in ya da diğer büyük hava yolu şirketlerinin sefer yapmadığı meydanlara biz Ankara’dan ve ülkemizin diğer şehirlerinden uçarak bu hizmeti vermek istiyoruz. Ülkemizde birçok hava sahamız var. Uçak seferleri olmayan kentlerimiz de THK sayesinde hava yolu ile tanışacak” dedi.

 

Gelişen dünya pazarını incelediklerini, bununla paralel olarak yerli uçak üretimine başlanılması için adım attıklarını da hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

”Çünkü inanıyorum ki gelişen bu ekonomide insanlar için çok önemli olan sermayelerinden biriside zamandır. Zamanın büyük bölümünü yollarda seyahat ederek geçiren insanların başarılı olmaları mümkün değil. Zaman konusu iş yaşamında da eğitim yaşamında da her zaman çok önemli bir konudur. Bu nedenle uçakla seyahatlerin çok önem kazanacağını biliyoruz. Biz de bu nedenle hava yolu taşımacılığına gireceğiz. Kendi üretimini yapacağımız uçaklarımızı da bu sisteme dahil ederek halkımıza hizmet vermek istiyoruz.”

 

THK tarafından üretilecek ve 2014’te satışa sunulacak 2 ya da 4 kişilik uçaklar sayesinde, havacılığa gönül verenlerin uçak sahibi olacağını kaydeden Yıldırım, kurumlarının üniversitesinde yetişen genç havacılarla, kurumlarının ürettiği yerli uçaklarla Türk havacılık sektörünün gelişmesine katkı sunacaklarını ifade etti.

 

Yıldırım, ayrıca 2012 yılı yangın sezonu boyunca THK’ya ait yangın söndürme uçaklarının konuşlandıkları bölgelerde faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini bildirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika