spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THK Delegelerinin Dikkatine.!

Seçtiklerimiz

PALAVRADAN ÖTEYE GİDEMEYENLERE YÖNELİK SON UYARI.!

Değerli Türk Hava Kurumu Delegeleri,

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın emaneti olan bu güzide teşekkül palavralarla yönetilemeyecek kadar nadidedir, özeldir, kıymetlidir. Bilimsel gerçeklerden, uygulanabilir yöntemlerden ve en önemlisi vicdani sorumluluktan nasibini almamış bir yönetim anlayışıyla can çekişmekte olan Türk Hava Kurumu’nun daha fazla yaşayabilmesi mümkün değildir. Genel Başkanlığı ve Genel Sekreterliğiyle kurum menfaatlerinin düşünülmesinden ziyade, ayak oyunlarıyla organizasyonun şah damarlarına zehir enjekte edilmesi, kurumsal raporlarından tutun Büyük Genel Kurul delege listelerine kadar şark kurnazlığı yapılması, artık bıçağın kemiğe dayandığının bariz bir göstergesidir.

 

2017 yılı Ocak ayında basına servis edilen “THK’yı borç batağından Cumhurbaşkanımız kurtaracak, Cumhurbaşkanımız THK’ye el uzattı, Cumhurbaşkanımızın desteğiyle kamu bankalarından borçlar yapılandırılacak, uçak biletlerinden şans oyunlarından pay alınacak” şeklindeki gerçekle hiçbir ilgisi olmayan söylemler ve kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin bu “uydur gitsin, reklamın olsun” sistemine dâhil edilmesinin sonuçlarının ne olacağını bizler ilk günden beri biliyorduk; şimdi bugün siz de tüm çıplaklığıyla görmektesiniz. Artık uyanın ve gözlerinizi sonuna kadar açın!

 

Kendilerinin seçildiği Büyük Genel Kurul gününü hafızalarınızda canlandırın! Vaatler nelerdi? Hatırlayamayanlara anımsatalım!

Tek bir kalem THK gayrimenkulü satılmayacaktı! Hiçbir şube kapatılmayacaktı! Kimsenin ekmeğiyle oynanmayacaktı! Sonuç nasıl peki? En değerli iş hanları ve taşınmazlar satıldı, onlarca şube kapatıldı, suçsuz-günahsız onlarca insan işten çıkarıldı, ekmeğiyle oynandı. Üstüne bir de borç üstüne borç konuldu. Gözünü dört aç THK delegesi! 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak Büyük Genel Kurul sonrasındaki dönemlerde senin şubenin kapatılmayacağının bir garantisi var mı? Kendilerine muhalif şekilde aleyhlerinde tek bir söz veya tek bir fikir beyan edebiliyor musun? Cevap; hayır.

 

Gözün boyanmasın THK delegesi! “Dünya Hava Oyunları” meselesi tam bir fiyaskodur. Hangi mali kaynak, hangi envanter, hangi imkan ve kabiliyetle bu işe soyunuldu? Cevabını vereyim; sıfır! Şimdilerde “acaba hangi kamu kurumundan kaynak kullanabiliriz” derdine düşüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Hava Sporları Federasyonu göze kestirilebilecek ve dişlerine göre bir alternatif olabilir mi? Bence evet ama çok yazık!

 

Sağlık Bakanlığı hava ambulans ihalesi alındığında “300 milyon TL devletin kasasında kalacak” şeklinde boyundan büyük söz edenlere sormak lazım: “Peki bu işin sonunda Kurum kasasından ne kadarlık bir zarar tanzim edilecek?” Hangi işletme hesabına uyuyor sizin bu ihaledeki teklifiniz? Acaba Kurumu intihar mı ettiriyorsunuz ya da insanları işten atmak için kendinize yeni bir manevra sahası mı geliştiriyorsunuz? Yazık!


Artık uyutulma devri bitti! Artık size “dur” demenin zamanı geldi! Artık size yolun sonu göründü!

 

Dr.Öğr.Üyesi Erdal DURSUN
Türk Hava Kurumu Yasal Genel Başkan Adayı

Kaynaklar:

https://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2017/01/12/thkyi-borc-batagindan-erdogan-kurtaracak

https://www.aa.com.tr/tr/spor/dunya-hava-oyunlari-turkiyeyi-ucuracak/1106683

http://www.gazetevatan.com/hava-ambulans-ihalesi-thk-nin-1163847-ekonomi/

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika