spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

The Marmara’dan ABD’ye iki yeni otel

Seçtiklerimiz

İlk oteli bu yılın sonunda açacak grup, ikinci otelin çalışmalarına ise ilk otelin bitirilmesinin ardından başlayacak. ABD’de sahip oldukları bir apartmanın otel konseptinde hazırlandığını belirten The Marmara Collection CEO’su Hüseyin Öztürk, “Zaten ABD’de bir otelimiz var. Toplamda 3 otele ulaşacağız. Çalışmaları yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ARAZİ BULMAK ZOR

İstanbul’da da yatırım yapmak istediklerinin altını çizen Hüseyin Öztürk, İstanbul’da şehir merkezinde bir arazi bulmanın çok zor olduğunu söyledi. Şehir otelciliğinde globalleşen bir Türk markası olma vizyonu ile konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Öztürk, “Şehir otelciliğinde istanbul’a ağırlık vereceğiz. Merkezi yerlere yatırım yapmak istiyoruz. Arazi bulamazsak bina da satın alıp yatırım yapabiliriz” diye konuştu.

DÜNYADA TANITIM TURU

Eşit ağırlık verdikleri her ülkeden nitelikli turisti otele çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, bunun için World Hotels ve Small Luxury Hotels of the World (SLH) üyeliklerinin önemli avantajlar sunduğunu belirtti. Dünya turizminde trendlerin hızla değiştiğini ve rekabetin arttığını belirten The Marmara Collection CEO’su Hüseyin Öztürk, The Marmara Otelleri’nin, 2013 yılında yurtıdışına yönelik hedeflerine ulaşabilmek amacıyla yoğun bir tanıtım çalışmasına başlayacaklarını dile getirdi. Öztürk, “Grup, bu kapsamda, İngiltere, ABD, Çin, Belçika, Rusya, Almanya ve İsveç gibi ülkeleri kapsayan tüm yıl boyunca sürecek tanıtım turu gerçekleştirecek. Ayrıca dünya çapında düzenlenecek birçok fuar da The Marmara Otelleri’nin gündeminde yer alıyor” dedi.

İstanbul’a 7 bin ek yatak

Antalya’nın dünyada en fazla turist alan 4’üncü şehir olduğunu belirten Öztürk, “İstanbul bu sıralamada 9’uncu sırada. Gelecek yıl 33 milyon turist ve 32 milyar dolar bekleniyor. Türkiye’ye gelen turist sayısı artıyor” diye konuştu. Öztürk, 2013’te yeni yatırımlarla istanbul’a 7 bin yatak kapasitesinin daha katılacağını ifade etti. The Small Luxury Hotels of The World portföyünde 70’i aşkın ülkeden dünyanın en küçük ve bağımsız 520’den fazla otel bulunduğunu kaydeden SLH GLOBAL Halkla İlişkiler Müdürü Erin Woodward, “Dünyanın her yerinden SLH sistemine katılımlarda artış var. Sistemimiz 2012 yılında yüzde 25 büyüme gösterdi. SLH mobil iPhone ve iPad üzerinden sunduğu mobil uygulamalara Türkiye’den erişim 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 117 arttı” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika