spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Tgs’den Personeline İşaret Dili Eğitimi

Seçtiklerimiz

Tgs (Turkish Ground Services ), Atatürk Havalimanı’na gelen işitme engelli yolcularla sağlıklı iletişim kurulabilmesi için yer hizmetleri personeline işaret dili eğitimi vermeye başladı.

TGS Eğitim Akademisi’nde düzenlenen eğitimlerde personele engellilerle işaret diliyle nasıl konuşacakları anlatıldı. Eğitim sırasında personel kendi arasında birbirleriyle parmak işaretleriyle konuşmaya çalışmaları dikkat çekti. Eğitime katılan TGS personeli Özkan Yerlikaya şunları söyledi: "Bu eğitim gerçek çok gerekliydi. Çünkü engelli yolcularla her gün karşılaşıyoruz. Burada gördüğümüz eğitimi onlara hizmet verirken uygulama imkanı bulacağız. Aldığımız hızlandırılmış eğitim sayesinde engelli yolcularımızla çok rahat iletişim kuracağız" diye konuştu.

KONUŞMADA ENGELLER KALKACAK

Eğitmen Hülya Çelikok ise aslında bu eğitimlerin bütün işletmelerde verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Tabi direk engelli yolcularla muhatap olan TGS personelinin öncelikli olarak bu eğitimi alması çok güzel. Buradaki eğitim TGS yer hizmetleri personeline çok büyük rahatlık sağlayacak" dedi.

BÜTÜN PERSONEL ÖĞRENECEK

TGS İstasyon Başmüdürü Selahattin Aras ta engellilere yönelik yapılan bu eğitimi ilk olarak gerçekleştiren yer hizmetleri şirketi olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Aras, "Bir yandan engelli yolcu bir yandan da engelli personel sayımız her geçen gün artıyor.Ancak sadece engelli personelimiz değil, tüm yer hizmetleri personelimiz işaret dili eğitimini görecek. Sadece Atatürk Havalimanı’ndakiler değil diğer limanlardaki personelimiz de bu eğitimleri alacak" diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika