spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Ters rüzgâr paraşüt uçuşlarını iptal ettirdi

Seçtiklerimiz

Anamur’da bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikler, ters rüzgarın uçuşların güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle iptal edildi.

 

Mersin’in Anamur ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Anamur’dan Tut’a, Tut’tan Anamur’a Alternatif Turizmin Dünya’ya Açılan Penceresi projesi kapsamında düzenlenen paraşüt uçuşları, ters esen rüzgar nedeniyle iptal edildi. Anamur Kaymakamlığı, Adıyaman Tut Kaymakamlığı, Anamur Belediyesi ve Anamur Havacılık Kulübü tarafından ortaklaşa organize edilen organizasyon kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından paraşüt ekibinin iniş yapacağı alana geçildi.
 
UÇUŞLARI ETKİLEDİ

 

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Adana Havacılık Kulüplerinden oluşan bir grup, Anamur Çarıklar Mahallesi 900 metre rakımlı Azı Tepesi’ne çıktı ve atlayışlar başladı. Üç pilotun başarılı atlayışlarının ardından rüzgar ters esmeye başladı. Bunun üzerine güvenli olmadığı belirtilerek tüm atlayışlar iptal edildi. Adana Hava Sporları Kulübü Sorumlusu Güner Akkaya, "Rüzgar hem hızını arttırdı hem de yön değiştirdi. Bu saatten sonra uçuşlar güvenli değil" dedi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika