spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Terminal aşkı

Seçtiklerimiz

Mardinli eşi ile birlikte gittiği Belçika’da sığınma talebi kabul edilmeyen Suriyeli gelin Diljin, krize neden oldu. Türk vatandaşı olmadığı için ülkeye girişine izin verilmeyen ve Belçika’ya geri gönderilen Diljin, adeta iki ülke arasında mekik dokudu.

Günlerdir Atatürk Havalimanı’nda kalan Diljin, yetkililerden yardım bekliyor. Suriye’ye ticaret için gittiği dönemlerde, Diljin Muhammed isimli bir Suriyeli ile tanışarak aşık olan Mardinli Şehmuz, genç kız ile 6 ay boyunca görüştü. Suriyeli ailenin kızlarını vermek istememesi üzerine genç kızı kaçıran Şehmuz, Türkiye’de nikah yaptı.

Bir süre Mardin’de yaşayan çift, Diljin Muhammed’in ailesinin peşlerini bırakmaması üzerine İstanbul’a kaçtı. Burada da rahat edemeyen ve Suriyeli ailenin tehditlerinden kurtulamayan çift, soluğu yurt dışında aldı. Belçika aktarmalı Senegal uçuş bileti alan çift, Brüksel’e geldiklerinde uçmaktan vazgeçti. Belçika’ya sığınma talebinde bulunan Şehmuz ve Diljin, iddiaya göre pasaportlarını da kaybetti.

Belçika’ya giriş izni verilmeyen ve 4 ay boyunca Belçika Havalimanı’nda yatıp kalkan genç çift, polis tarafından Türkiye’ye geri gönderildi. 6 gün önce Atatürk Havalimanı’na gelen çifti bir sürpriz de burada bekliyordu. 

 
‘HER GÜN İTİRAZ ETTİK’ 

Türk vatandaşı olan Şehmuz Kıraç, pasaportu olmamasına rağmen ülkeye giriş yaptı ancak eşi Diljin’e izin verilmedi. Şehmuz, "4 ay boyunca Belçika havalimanında kaldık. Sonra bizi sınır dışı ettiler. Havalimanında pasaportumuzu kaybettiğimiz ve pasaportsuz giriş yaptığımız için Türkiye’ye giriş yapamadık.

Belçika makamları ile görüşerek mülteci olarak giriş yapmak istedik. Ancak bizi kabul etmediler. 4 ay boyunca her gün itiraz ettik. Sonunda dayanamadık. Çok zorlandık. En sonunda dayanamadım ve bizi Türkiye’ye göndermelerini istedim" dedi

 
5 GÜNDÜR EŞİNİ GÖREMİYOR

6 gün önce Türkiye’ye geldiklerini belirten Şehmuz Kıraç, kendisinin pasaportu olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için yurda giriş yapabildiğini ancak eşinin Suriye vatandaşı olmasından dolayı giriş yapamadığını söyledi. Kıraç, "5 gündür eşimle görüşemiyorum.

Eşim bu süre zarfında sürekli ağlıyor. Ne yapacağını bilmiyor. Türk makamları her akşam eşimi pasaportu olmadığı için Belçika’ya gönderiyor, Belçika’da pasaportu olmadığı gerekçesiyle Türkiye’ye iade ediyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çalmadığımız kapı kalmadı. N’olur yardım edin" diye adeta yalvardı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika