spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Temizel: Rize Havaalanı projesinden taviz verilemez

Seçtiklerimiz

MÜSİAD Rize Şubesi olarak, havaalanı projesine tam destek verdiklerini belirten Temizel, açıklamasında, "Elimizdeki yolcu sayısı ve diğer istatistiki bilgiler, Rize ve Artvin bölgesine hizmet edecek bir havayolunun bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. AB standartlarına göre, bir uçak yolcusunun, varış noktasından sonra 100 km’den daha fazla karayolu kullanmasının uygun olmadığı gerçeğini ve Trabzon’dan kalkan uçaklarda Rize-Artvin bölgesinin yüzde 40’a varan bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, bu projenin artık hayal olmaktan çıkmış ve gerçeğe dönüşme vakti çoktan gelmiştir." diye ifade etti.

Trabzon Havaalanı’nın ihtiyacı karşılayamadığından, büyütülmesi yönünde çalışmalar olduğunu ve bu gayretler karşısında Rize olarak oradaki bir genişletme çalışması yerine, Rize’de yeni bir havalimanı yapılmasının daha gerçekçi ve daha verimli olacağının altını çizen Temizel, havaalanı konusunda Rize’de oluşan kamuoyunun sesine yetkililerin duyarsız kalmamasını istedi.

Açıklamasında, bu projenin sadece Rize ilinin bir projesi değil, Rize ve Artvin illerinin ortak ihtiyaçlarının karşılanacağı bir proje olduğunu vurgulayan Temizel, Artvin’deki kişi ve kurumları da göreve çağırarak, "Rize’de bütün kamuoyunun üzerinde birleştiği bu konuda Artvin’de yaşayan herkesin ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği önemli. Bu projeden taviz verilemez." ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika