spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cumartesi, 18 Mayıs 2024

Temel Kotil’in İstanbul’la ilgili hedefi

Seçtiklerimiz

SORU: Dünyadaki hava yolları arasında en etkileyici bulduğum Türk Hava Yolları (THY). THY, Airbus’tan 100’den fazla uçak almak için görüşme gerçekleştiriyor. Bunu pek az hava yolu yapabiliyor. THY, İstanbul’dan açtığı hatlarla kendisini küresel bir hava yolu hâline getiriyor. 

KOTİL: İstanbul, Avrasya’nın kalbinde, biliyorsunuz 5.000 yıllık bir kültüre sahip. Konum mükemmel, bütün Avrupa’ya, Orta Asya’ya ve Afrika’nın önemli bir kısmına 3-5 saat uzaklıkta. Düşüncemiz İstanbul’u en önemli merkez hâline getirmek.

SORU: Rekabet ettiğiniz büyük bütçeli hava yolları var: Emirates, Katar gibi. Bu rekabet için gerekli kaynaklara sahip misiniz?

KOTİL: Yolcular başka bir hava yolunu neden seçiyorlar? Çünkü bugün her yolcu için yeterli koltuğa sahibiz. Bugün ekstra kapasite oluşturuyoruz.

SORU: Büyümek için ne yapmak istiyorsunuz? Trafiği İstanbul üzerinden mi gerçekleştirmek istiyorsunuz?

KOTİL: İki şeyi aynı anda yapıyoruz. Birincisi İstanbul’u her yere bağlamak. İstanbul’dan Afrika’ya hatlarımız var. Türkiye’yi Avrupa’ya, Asya’ya ve birçok yere bağlıyoruz. Ancak asıl işimiz yani, büyük para, transferden geliyor.

SORU: Bu, büyümek istediğiniz iş.

KOTİL: Kesinlikle…

SORU: Transfer büyük para getiriyor.

KOTİL: Evet çünkü İstanbul binlerce yıldır ekonomi ve iş dünyasının başkenti.

SORU: İlginç pazarlama kampanyanızdan konuşalım. Güvenlik videosu olsun reklamlar olsun, pazarlama için ciddi para harcıyorsunuz.

KOTİL: Kesinlikle… Her yıl yaklaşık 100 milyon dolar bu yıl 120 milyon dolar… Pazarlama için bugün harcadığımız paranın getirisini yarın alacağız.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika