spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Temel Kotil’den Avrupa’ya çağrı

Seçtiklerimiz

Brugge’deki Avrupa Koleji’nde "Havacılığın Rolü ve Türk Hava Yolları Başarı Hikayesi" konulu ders veren Kotil, ekonominin genelinden daha hızlı büyüyen havacılığın en iyi yatırım olduğunu belirtti .
 
Farklı ülkelerden 150 master öğrencisinin katıldığı derste dünyada havacılığın geleceği, Avrupalı havayollarının potansiyeli ve THY’nin atılımları ve hedeflerini ifade eden Kotil, küresel ekonomiyle beraber havacılığın da merkezinin doğuya kaydığına işaret etti.

 

Önümüzdeki yıllarda sektörün Amerika ve Avrupa’ya kıyasla Asya, Orta Doğu ve Afrika’da çok fazla daha hızlı büyüyeceğini ifade eden Kotil, Avrupa Havayolları Birliği Başkanı olarak Avrupa Birliği yetkilileri ve üye ülkelerin hükümetleriyle temaslarında "havayollarınıza daha çok takviye olun" mesajını sürekli verdiğini aktardı.

 

Kotil, Avrupa’da birden fazla havalimanının artık talebi karşılayamadığını ortaya koyarak " Şayet çok büyük havaalanlarınız yoksa şirketleriniz para kazanamaz ve pazar payı kaybeder" diye belirtti .

 

Kotil, son 10 senede dünyada havayolu yolcu sayısı ortalama yüzde 60 büyürken bu oranın Türkiye’de yüzde 242 ve THY’de yüzde 367’yi bulmasının hükümetin kendilerine ve diğer havayolu şirketlerine iş birliği mantığıyla yaklaşmasından kaynaklandığını vurguladı.

 

"Havacılıkta vergileri düşüren bir hükümet biliyor musunuz?" diye soran Kotil, "Türkiye bunu yaptı, çünkü yolcu sayısı katlanınca bundan havayolu şirketleri de kamu da kazançlı çıktı" diye açıkladı .

 

Kotil, Türkiye’nin yeni havaalanları başta olmak üzere havacılığın altyapısına yönelik çok büyük yatırımlar yaparak ve elektronik vize uygulaması gibi yeniliklerle sektörün önünü açtığını vurguladı.

 

Avrupa Birliği’nin havacılıkta Türkiye’yi örnek alması gerekmekde olduğunu ifade eden Kotil, "Havayolları dünya genelinde en çok fazla sorunu, hükümetleri onları umursamadığı için yaşıyor. Avrupa hükümetleri havacılıkta çok büyük kalmanın garantisi bulunmadığı anlamalı" olacak şekilde açıkladı .

 

Türkiye’nin AB üyeliği hakkındaki görüşü sorulan Kotil, "400 yıldır Avrupalıyız. Asırlardır en çok fazla Avrupa ile meşgul oluyoruz. Türkiye her açıdan Avrupa’nın parçasıdır. Türkiye’nin üyeliğiyle AB daha çok büyük bir aile olacaktır. Türkiye aynen Türk Hava Yolları gibi başarıya aç. Genç ve eğitimli nüfusuyla güçlü şekilde geliyor. Üye olursak AB’ye katkımız daha da artacak ve bu THY için de iyi olacak" diye belirtti .

 

Kotil’in Avrupa Koleji’ndeki 12 Türk öğrencinin Doğu Akdeniz haftası çerçevesinde Azeri, Filistinli, Lübnanlı ve Yunan arkadaşlarının desteğiyle hazırlamış olduğu etkinlik çerçevesinde verdiği ders, çok büyük alkış aldı.

 

Etkinlik çerçevesinde Avrupa Koleji yemekhanesinde THY’nin uçan aşçılarının da katılımıyla uçaklardakine benzer şekilde Türk yemekleri servis edildi. Yemekhaneye giriş yapariken lokum dağıtılan öğrenciler baklava, mercimek köftesi, peynirli biber sarması, su böreği, kıymalı börek ve mini pizzalardan tattı. Öğrencilerle beraber yemek yiyen Kotil, "Daha fazlası için bizimle uçun" mesajı verdi.

 

Kotil çekilişle belirlenen iki öğrenciye çifter Brüksel-İstanbul gidiş dönüş bileti hediye etti.THY Brüksel Müdürü Veysel Serdar da geleceğin AB bürokratlarının eğitim aldığı Avrupa Koleji’nde düzenledikleri bu etkinliğin THY’nin marka değerine mühim katkı sağlayacağını belirtti .

 

Serdar, yapmış olduğu açıklamada, "Avrupa’nın en iyilerinin buluştuğu bu etkinlikte Avrupa’nın en iyisini anlatma imkanı bulduk. Bu çalışmayı belirli periyotlarla Belçika’daki tüm üniversitelerde yapmayı planlıyoruz. Avrupa’nın en iyisiyiz ve Avrupa’nın geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu coğrafyada bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz" diye belirtti .

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika