spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAV, Küba’da 2 Havalimanı için masaya oturuyor

Seçtiklerimiz

TAV Havalimanları, Küba’da 2 havaalanının geliştirilmesi ve işletmesi için masaya oturuyor.
 
Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları, Groupe ADP ve Bouygues Batiment International’den oluşan konsorsiyumun görüşmeleri, Küba’nın başkenti Havana’da yer alan Jose Marti Uluslararası Havalimanı’nın geliştirilmesini ve işletmesini aynı zamanda San Antonio de los Banos havalimanının geliştirilmesini kapsıyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV’ın ürün ve hizmetlerinin tüm dünyada 17 ülkede ve 70 havalimanında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti.
 
"Dünyanın her yerinde iş yapabilecek finansal ve operasyonel yetkinliğe sahibiz ve fırsatları değerlendiriyoruz. Yaklaşık bir yıldır takibimizde olan 2 havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için, Fransız ortağımız ADP ve Küba’da önemli inşaat projelerine imza atmış olan BBI ile birlikte münhasıran görüşmelere başlamak üzere davet aldık. Havana Jose Marti Havalimanı’nın yenilenmesi, geliştirilmesi ve işletmesiyle ülkenin batısında yer alan San Antonio de los Banos havalimanın geliştirilmesi için görüşmeler yürüteceğiz. Şu an yılda yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet veren Havana Havalimanı’nın kapasitesinin 2020’de 10 milyonun üzerine çıkarılması hedefleniyor." 
 
ABD’nin Florida kıyılarından sadece 150 kilometre uzaklıkta bulunan 11 milyon nüfuslu Küba, 2 milyondan fazla göçmeniyle ABD’de büyük bir diasporaya sahip.
 
Küba’yı 2015’te önceki yıla göre yüzde 17,4 artışla 3 milyon 520 bin turist ziyaret etti. ABD’den gelen turistlerin sayısı ise yüzde 77 artışla 166 bine ulaştı. 
 
Artan temaslar neticesinde hafifleyen ambargo sayesinde Eylül 2016’dan itibaren ABD’den Küba’ya tarifeli seferlerin başlamasına izin verildi. İlk aşamada 6 Amerikan havayolu firması, haftada 310 adet tarifeli uçuşa başlayacak.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika