spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAV’ın Medine Havalimanı’na Routes’tan ödül

Seçtiklerimiz

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın işlettiği Medine Havalimanı, havacılık endüstrisinin prestijli etkinliklerinden Routes Pazarlama Ödülleri’nde kendi kategorisinde en iyi havalimanı seçildi. Havacılık sektörünün prestijli etkinliklerinden Routes Dünya Güzergah Geliştirme Fuarı’nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi konferansı sırasında açıklanan ödüller, havayolu planlama uzmanlarından oluşan jürinin oylarıyla belirlendi. Bahreyn’de düzenlenen ödül törenine bölge ülkeleri ve dünyadan 350’den fazla havacılık uzmanı katıldı. 
 
TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, “Havayolu ve havalimanı işletmecilerinin en önemli etkinliklerinden Routes’ta 1,2 milyar dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’ndaki faaliyetlerimizle alanımızda ödül kazanmaktan gurur duyuyoruz. İslam Dünyasının en önemli ikinci şehri olan Medine Havalimanı’nın bizim için ayrı bir önemi bulunuyor. Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı, Körfez Bölgesinin de ilk kamu-özel sektör işbirliği projesi olma özelliğine sahip. Umre’ye ve Hacca giden yolcularımızı Medine Havalimanı’nda  TAV Havalimanları olarak karşılıyoruz. Operasyonel başarımızı pazarlama alanında da bu ödülle tescillemiş olduk. Yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak üzere çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 
 
Routes ödüllerinde Medine Havalimanı “4-20 milyon yolcu” kategorisinde, Güney Afrika’nın Cape Town ve Etiyopya’nın Addis Ababa havalimanlarını geride bırakarak ilk sırada yer aldı. “20 milyondan fazla yolcu” kategorisinde Dubai Havalimanı, “4 milyondan az yolcu” kategorisinde de Kilimanjaro Havalimanı ödül aldı. 
 
TAV ve ortakları Al Rajhi ile Saudi Oger’in oluşturduğu TIBAH kazandığı ihale çerçevesinde Haziran 2012’de Medine Havalimanı’nın işletmesini üstlenerek yeni terminalin yapımına başladı. Konsorsiyumun 1,2 milyar dolar yatırımla hayata geçirdiği yeni terminal kısa süre önce deneme operasyonlarına başladı. Proje kapsamında bugüne kadar yeni terminal binası, apron ve hızlı çıkış yolları; yeni uçak park sahası, yenilenen ve uzatılan pisti, yeni taksi yolu ve bağlantı yolları, havalimanı yeni yaklaşma yollar ve otopark yapıldı. 
 
2014’te 5,7 milyon yolcuya hizmet veren mevcut havalimanının kapasitesi yapılan yeni terminal binası, apron ve hızlı çıkış yolları ile ilk aşamada yılda 8 milyon yolcuya çıkartıldı. Kapasite imtiyaz süresi bitmeden önce kapasite yılda 16 milyon yolcuya ulaşacak. TAV Havalimanları, Al Rajhi ve Saudi Oger’in 2037’ye kadar havalimanını işletme hakkı bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika