spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAV bilgi birikimini dünyaya açıyor

Seçtiklerimiz

TAV Havalimanlarının eğitim ve danışmanlık markası TAV Akademi, Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) eğitim platformu Trainair Plus Programı üyesi olarak ilk eğitimini İstanbul’da gerçekleştirdi. 
 
TAV Havalimanlarından yapılan açıklamaya göre, havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde öne çıkan TAV, bu alandaki bilgi birikimini kurumsallaştırarak küresel ölçekte pazarlıyor. BM’ye bağlı ICAO akredite eğitim kurumu olan TAV Akademi tarafından İstanbul’da düzenlenen ilk eğitime Hindistan, Tanzanya, Suudi Arabistan ve Türkiye’den havalimanı işletmesi yöneticisi 12 kişi katıldı. 
 
30 saat e-öğrenme ve 5 gün sınıf içi olmak üzere toplam iki bölümden oluşan programda dünyadaki en iyi uygulamalar paylaşılırken, yapılandırılmış gelişim programları hazırlanması, katılımcılarla etkin iletişim ve sunum becerileri gibi konularda simülasyonlar düzenlendi. 
 
TAV Akademi, ICAO Trainair programında çoğunluğunu ülkelerin sivil havacılık otoriteleri ve üniversitelerin oluşturduğu 85 üye içerisindeki 16 özel eğitim kurumundan biri konumunda.TAV Akademi aynı zamanda ICAO tarafından yapılan denetimlerin sonucunda geçen yılın ağustos ayında akredite eğitim kurumu oldu. 
 
TAV Akademi Uluslararası Havalimanları Konseyinin de (ACI) Avrupa’daki 4 eğitim merkezinden biri olarak görev yapıyor. 
 
Sivil havacılık sektörünün standartlarını belirlemek ve bu standartların denetimi konusunda diğer sivil havacılık organizasyonlarına yol göstermek amacıyla 1944’te BM bünyesinde kurulan ve 191 üye ülkesi bulunan ICAO, sivil havacılık çalışanlarının eğitimleri konusunda da standartları belirleyen ana kuruluş olarak öne çıkıyor. 
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Akademi Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu, 7 ülkede işletmesini üstlendikleri 14 havalimanında edindikleri bilgi birikimini kurumsallaştırarak geliştirmek ve dışarıya açmak üzere çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Bu kapsamda geliştirdiğimiz strateji doğrultusunda, eğitimlerimizin uluslararası standartlara uygunluğu sivil havacılığın küresel ölçekteki çatı örgütü ICAO tarafından onaylandı. Bugüne kadar eğitmenlerimizi Çin’den Abu Dabi’ye, Almanya’dan Letonya’ya dünyanın pek çok bölgesine bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları için göndermiştik. Ülkemizde düzenlediğimiz bu eğitime farklı ülkelerden katılımların olması İstanbul’u bu alanda küresel bir eğitim merkezi haline getirmek üzere çalışmalarımızı destekler nitelikte.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika