spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tatil severlerin en yakın arkadaşı sosyal medya

Seçtiklerimiz

Rapor tatil severlerin seçimleri üzerinde sosyal medyanın büyük etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Rapor sonuçları ayrıca dünya genelinde tatil rotası olarak Türkiye’ye ilginin arttığını gösteriyor. 
                                                                       
Seyahat etmek isteyenlere 600’ü aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en ucuz uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner tatil severlerin son dönem eğilimlerini ortaya koyan Travel Trends – Seyahat Alışkanlıkları raporunu yayınladı. Rapora göre seyahat kararları üzerinde sosyal medyanın etkisi derinleşiyor.
 
Skyscanner seyahat uzmanlarının hazırladığı rapora göre Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde ve bloglarda paylaşılan deneyimler, yolcuların tercihlerini derinden etkiliyor. Özellikle gezi forumları, seyahat etmek isteyenler için çok önemli bir kaynak olarak kullanılıyor. Her 10 kişiden 8’i bu mecralardan aldığı fikirleri önemsiyor ve bu bilgilerden yararlanıyor. Ayrıca rapora göre Skyscanner kullanıcılarının yüzde 34’ü seyahat edeceği yerleri başkalarının tavsiyeleri ile belirliyor.
 
Raporda, Facebook’taki Skyscanner aktif kullanıcıları tarafından gerçekleştirilen bilet rezervasyon oranlarının, Skyscanner resmi web sitesi üzerinden gerçekleşen rezervasyon oranlarını geçtiği belirtiliyor. Skyscanner kullanıcılarının yüzde 25’i ise siteye mobil cihazlar aracılığıyla ulaşıyor.
 
Son dönemde büyük yükseliş gösteren mobil uygulamalara, seyahat edenler de büyük ilgi gösteriyor. Seyahat eden kullanıcılarının yüzde 41’i restoran, bar, otel gibi mekân seçimleri yaparken sosyal medya ve mobil uygulamalardan faydalanıyorlar.
 
Raporun Türkiye ilgili bölümünde Skyscanner üzerinden uçak bileti arayanlardan yola çıkılan analizde Türkiye aramalarının artışı dikkat çekiyor. Sadece İngiltere’de yapılan uçak bileti aramalarında Türkiye’nin aranma oranlarında yaklaşık 2,5 milyonluk bir artış göze çarpıyor. Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, Türkiye’nin son dönemlerde turistlerin daha çok tercih ettiği bir ülke haline dönüştüğünü söylüyor. Özkök, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik açıdan yakalığı istikrarın tatilcileri etkilediğini ifade ediyor. Skyscanner’in paylaştığı verilere göre geçtiğimiz iki yıl boyunca uçak bileti bulmak amacıyla Türkiye’yi arayan ülkelerin başını İngiltere çekerken aynı listede, 2011 yılında Almanya’nın ikinci, Rusya’nın üçüncü sırada olduğu görülüyor. Bununla birlikte, Türklerin 2010 ve 2011 yılında Skyscanner web sitesi üzerinde en çok aradığı ülkelerin başında İngiltere gelirken, Almanya listede ikinci sırada yer aldı. 2010 yılında 3. sırada yer alan İtalya ise 2011 yılında yerini Rusya’ya bıraktı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika