spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TARKİM’in hangarına mühür!

Seçtiklerimiz

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı tespit edilen Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangar polis tarafından mühürlenirken, hangarda bulunan uçaklarda aramalar devam ediyor.
 
 
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz mart ayında Tarkim Havacılığa ait yapılan şikayetler sonrası DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi ) tarafından soruşturma başlatılmıştı. Bu arada 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişiminin ardından Tarkim Havacılığın sahibi olan Faruk Bayındır, ABD’ye kaçmıştı. FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilen Bayındır’ın yurt dışına kaçması üzerine DHMİ tarafından yapılan soruşturma genişletildi.
 
10 UÇAKTA ARAMA
 
Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’den alınan yetki üzerine bugün Atatürk ve Adana  Havalimanlarında bulunan Tarkim Hangarlarında polis ekipleri geniş çapta inceleme başlattı. Saat 15.00’da Atatürk ve Adana Havalimanı’nda bulunan hangarlarda polis ekiplerinin bakım için bulunan 10 uçakta arama yaptığı öğrenildi.
 
PERSONELİN KARTLARINA EL KONULDU
 
Bu arada Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda bulunan Tarkim Havacılığa ait uçak bakım hangarının kira sözleşmesi, ev sahibi durumunda bulunan DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi ) tarafından mahkeme kararıyla fesh edilerken, görevli personelin apron giriş kartlarına el konuldu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika