spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THK – Kayıp ve Satılmış Gayrimenkuller

Seçtiklerimiz

Büyük ve Aziz; Türk Milleti

Değerli ve Saygıdeğer; Havacılık Camiası,
THK Şube Başkanları ve Çalışanları
Ve çok kıymetli; Air News Times Okurları

Atatürk ve arkadaşları tarafından 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu (THK) , Türk Milletine emanettir. Bu güzide kurumun 92 yıldır bekçiliğini de yağmur, çamur demeden bir ömür boyu muhafaza ve müdafaa eden kuruma gönülden bağlı THK şube başkanları yapmaktadır. Ömürlerini, Yüreklerini ve gönüllerini kendilerine emanet edilen kuruma harcayan bu onurlu bekçilerin hakkı asla ödenmez.

11 Ekim 2015 Tarihinde THK 44.Olağanüstü Genel Kurulda Konuşma yapan Kürşat ATILGAN Şube Kapanmaları hakkında, tüm delegeler huzurunda, kesinlikle şube kapatmayacaklarını seçim beyannamesinde tüm delegelere dağıtmış ve kapatılmayacağını da vaatleri ile taahhüt etmişti. Fakat şimdi gelinen noktada kapanan şubeler haricinde toplam 50 Şubenin de kapatılacağı söz konusu.

Seçim zamanı projeyle geldiğini hissettim, fakat her şey ÜST AKIL tarafından çok sistemli kurulmuştu ve artık çok geçti. Seçimleri kazandırdığımız gün, birlikte fotoğraf çekmiş ve usulca kulağına yaklaşarak verilen sözlerini yerine getirmemesi durumunda ……………demiştim. Yazımı okuyunca kulaklarının çınlayacağına eminim. Haliyle Numaralarım engellendi, whatsapp engellemesini bilmediği için oradan yoklamaya devam ediyorum. Üstü kapalı tehditler de aldık. Vız gelir, tırıs gider dedik.

Aziz Türk Milleti huzurunda Kürşat ATILGAN’a Soruyorum.

  • THK’nın hangi malları İPOTEK li? 11 Ekim 2015 yılından sonra başka ipotekler söz konusu mu?
  • Kurum Yılda 40 Milyon Faiz ödemeye devam ediyor mu? Faiz ödemesinde son durum nedir
  • Kurumun hangi bankalara, ne kadar kredi borcu var? Kredilerle ilgili son durum nedir?
    11 Ekim 2015 sonrası kurum bankalardan ne kadar kredi çekti? Kredi çekerken danışman veya aracı kullanıldı mı?
  • Kurumun kayıp gayrimenkulleri bulundu mu? 11 Ekim 2015 yılından sonra kurumun kaç gayrimekulü satıldı?
  • Kurumun hangi malları temlik edildi? Ve Vakıflar Müdürlüğü müfetişleri tarafından nasıl bir dosya hazırlandı?

Kurumun peşkeş çekilen arsaları ne oldu ?….. ve bir çok soru …!

Aziz Türk Milleti huzurunda Kürşat Atılgan’a 11 Ekim 2015 seçim konuşmalarını, vizyon ve taahhütlerini tekrar hatırlatıyoruz ve sorularımıza açık net açıklamalar bekliyoruz.

THK 42. Olağan Genel Kurulda Başkan ve Yönetim Kurulu mevcut THK Gayrimenkul raporunda gayrimenkul sayısı: 1615 adet fakat aynı gayrimenkul rapor kitapçığında denetleme kurulu bu sayıyı: 1614 (sayfa 226) olarak ibra etmiş dediniz. Yani THK’nın bir adet gayrimenkulü kayıp dediniz.

Bu kayıp gayrimenkul hangisi?

  • Laleli’de 3 kuruşa kiraya verilen otel mi?
  • İzmir deki mesken mi?
  • Yoksa Ankara da ki İşhanı mı?

Bir Vatandaş olarak bu kayıp gayrimenkul hakkında hala bir işlem yapılmamış ise, size HAKKIMI HELAL etmiyorum. Sizin de seçim zamanı bu konuşmayı yaptıktan sonra helal etmediğiniz gibi.

THK’nın 800 milyon borcu olduğunu ve kurumun borç batağında olduğunu söylediniz. Birçok bankaya kredi borcunu olduğunu ve 2015 yılının 7. ayında kurumun tam 20 MİLYON zarar ettiğini yani 15 -20 MİLYON faiz ödemesi yaptığını söylediniz. Fakat bu zarar 6,6 MİLYON olarak bildirildi dediniz ve 13 MİLYON faiz zararının THK gayrimenkulleri satılarak bizlerden gizlemek istedikleri apaçık ulu ortada beyan ettiniz.

Ve soruyorum?

Kurumun 2013 sonunda yıllık gelirinin 51 MİLYON olduğu söylenmişti. Peki, Bir kurum 1 Yılda 40 MİLYON FAİZ nasıl öder? Bu faiz Neye karşılık ödenmektedir ve hangi bankalardan ne kadar kredi çekilmiştir?

Ayrıca Kurumu bu hale düşüren, tüzükleri ve yetkilerini ihlal eden kişi veya kişiler için ne tür yaptırımlar da bulundunuz?

Lütfen bizleri aydınlatınız?

Bunlardan daha çok vahim olanları da var dediniz. 42. Olağan Genel Kurul Aralık kitabı raporuna göre THK toplam gayrimenkul âdeti: 1688 dediniz ve 3 adet gayrimenkul satılmış dediniz. Normalde 1685 gayrimenkul kalması gerekirken yapılan denetlemeye göre kalan gayrimenkul sayısı: 1615 veya 1614’tür. Yani kurumun 70-72 adet gayrimenkulü kayıp dediniz.

THK Başkanı ATILGAN, Sonra dediniz ki soruyorum bu salonda bu sorunun muhatabı kim?

Kurumun 70-72 adet kayıp gayrimenkulü ne oldu, bulabildiniz mi?

Ve Başkan seçilirsem, kayıp gayrimenkuller ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım demiştiniz. 11 Ekim 2015 tarihinde taahütlerinizden dolayı THK Başkanı seçildiniz, peki suç duyurusunda bulundunuz ise sonuç ne oldu?

11 Ekim 2015 yılında THK Başkan adayı olarak tüm delegelere yukardaki soruları sormuş ve cevap istemiştiniz. Ayrıca seçim beyannamenizde birçok vaatlerinizi yapacağınıza dair taahhütler vermiştiniz. Ve tarih 21 Ekim 2017 yani aradan tam 2 yıl geçti.

Ve şimdi biz aynı soruları size hatırlatıyor ve soruyoruz?

Kurumun Satılmış ve Kayıp Mallarına Ne Oldu?

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika