spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Küresel İstatistikler ve EN’leri

Seçtiklerimiz

Bu haftaki yazımda küresel dengeleri daha iyi analiz etmeniz açısından istatiksel bir dizi tablo çalışması hazırlamaya çalıştım. Ayrıca rakamsal verilerin çok sıkıcı olmaması adına kategorize bazlı kısa, net ve öz bilgiler paylaşıldı. Dünyanın EN İYİ’lerini siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduk.

Dünyanın en değerli havayolu markaları, Dünyanın en hızlı büyüyen pazarı, Dünyanın en iyi havayolu ittifakları (Star Alliance, oneworld ve Skyteam) v.b birçok kürsel çaplı bilgileri istatiksel olarak derledik.

Küresel Havacılık sektörüyle yakinen ilgilenenlerin istatiksel gelişmeleri rakamsal olarak bilmeleri açısından da yazımızın önemli , faydalı ve yararlı olacağı kanaatindeyim.

2035 yılına kadar tahmin edilen toplam yolcu sayısı 7 milyar 200 milyon yani 2016 yılının (3,8 milyar) neredeyse iki katı bir artış söz konusu.

IATA verilerine göre; 2017 yılında toplam 4.1 milyar yolcu ile 41.8 milyon uçuş gerçekleştirildi

Havayolu ittifaklar arasında yıllara göre birincilik sıralaması ise şöyle;

2016 verilerine göre; önde gelen küresel havayolu ittifaklarının pazar payı ise Star Alliance, yüzde 23,8 ile listenin başında yer alıyor. Onu yüzde 20,6 SkyTeam ve one World yüzde 17,8 ile izliyor. Diğer havayolları ise yüzde 37,8 Pazar payına hâkim. Star Alliance, oneworld ve Skyteam küresel kapasitenin% 50’sinden fazlasını temsil ediyor.


IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği): Küresel hava trafiğinin% 83’ünü oluşturan yaklaşık 280 havayolunu temsil etmektedir. Şu anda 423 havayolu şirketinin 142’si IATA üyesi değildir.

14+ üstü ölümcül kazalar baz alınmıştır. Ayrıca istatistik veriler business jet, askeri nakliye kazaları ve kaçırmaları içermez. (Son 9 yıl içinde 3.000+ ölümcül kaza meydana gelmiştir)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika