spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

AirNewsTimes 10 Yaşında.!

Seçtiklerimiz

Kuruluş Aşaması ve Süreçler

Her şey dün gibi aklımda, koskoca 10 seneyi devirdik. Heyecan, başarı sevinç, hüzün, mutluluk…Anılarla dolu koca bir 10 yıl, dile kolay.

Tam 10 yıl önce, haber sitemiz için isim arayışına girdik. En önemlisi ilerleyen yıllarda globalleşmeyi de göz önünde tutmamız gerekiyordu. Ve 1 Ekim 2008 akşamı AirNewsTimes.Com ismin de karar kıldık ve tescilledik.

Evet, 1 Ekim 2008 1 Ekim 2018 tarihleri itibariyle tam 10 yıl oldu.

Dünya dijital mecraya yıllar önce geçmişti ve dijital medya ülkemiz de yeni yeni duyulmuştu. Görsel mecraya ya alışmış olan havacılık sektörü yetkililerine yıllarca dijital medyanın gelecekteki önemini ve gücünü anlatmaya çalıştık.

Yani bir taraftan sivil havacılığımızın gelişmesi için mücadele verirken, diğer taraftan ise sektörümüzün yetkililerine ve reklam müdürlerine dijital medyamızın neden önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Bazı yetkililer elle tutulamayan ve masa üstüne konulamayan dijital medyamıza çok uzaktılar. Ne tuhaf değil mi.? Ve elimizi hatta gövdemizi koskoca bir taşın altına attığımızı o an çok daha iyi anladım. İşimiz pekte kolay değildi, bu yolda bedel ödeyecektik ve yıllarca bedel ödedik, ödemeye de devam ediyoruz.

Kuruluş sonrası aradan yıllar geçti, haber sitemiz çok iyi takip edilmeye başlanmıştı ve çok mutluyduk. Ve her geçen gün genç nesillerimizi havacılığı daha çok sevdiriyor ve gururlanıyorduk. Fakat şirketleşme ve ofis sonrası giderlerimiz gün geçtikçe artıyordu. Öz kaynaklarımız tükenmek üzereydi ve yayın hayatımıza uzun süreli devam edebilmemiz için acilen reklam bulmamız gerekiyordu.

Bir taraftan görüşmelerimiz devam ederken, diğer taraftan günlük ve güncel paylaşımlarımıza aralıksız AirNewsTimes.Com global havacılık haberleri sitemiz de devam ediyorduk. Ve ilk müjdeli banner reklam işbirliği teklifimizin kabulünün mutluluğunu ve heyecanını anlatamam. Ve SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI yıllarca göz ağrımız olmuş ve geleceğimize ışık tutmuştur. Dijital havacılık haber sitelerinin ışığı, destekçisi böyle güzel projelere omuz verdiğiniz için size çok müteşekkiriz. Ve sonrasın da diğer tüm destekçilerimize de çok müteşekkiriz. İnanmak ya da inanmamak işte bütün mesele bu.

İnanç..Azim..Ve Ödüller;

Ufak bir dokunuş ve inanç bazen sizleri tekrar hayata sıkı sıkı bağlar. Sonra başarılarla dolu yıllara imza attık ve ödüller aldık. İlk aldığımız birincilik ödülümüzün heyecanı, mutluluğu, gururu ve sevinci asla tarif edilemez. Ve ardı ardına gelen AirNewsTimes’ın layık görüldüğü diğer ödüller.

Ve her geçen gün artan kaliteli okuyucu kitlemiz ile sivil havacılık sektörümüze farklı bir soluk, farklı bir heyecan, farklı bir ivme kazandırdığımızı düşünüyoruz. Ama maalesef sektörümüz de bazı eski tabular hala devam ediyor ve yıkamadık.

Ve Bir ilke daha imza attık…!
İNGİLİZCE YAYIN BAŞLADI

İstanbul merkezli Airnewstimes.Com, okurlarından aldığı güç ile yola çıkmış ve bir ilke daha imza atmayı başarmıştı. Ve AirNewsTimes.Co.Uk ile İNGİLTERE’de İngilizce yayına başladık.

İngiltere’de II.Şubemizi Açmanın Gururu ve Sevinci de asla tarif edilemez bir başarımızdı. Ve İngiltere’de Londra merkezli faaliyet gösterecek ve sadece İngilizce haber yayını yapacak AirNewsTimes.Co.Uk havacılık haberleri sitemizi 26 Mayıs 2011 tarihinde (Mariott Otel London / W1K 6JP United Kingdom) açılışını yaparak, açmanın gururunu yaşadık.

Ülkemizi ve sivil havacılığımızı daha iyi temsil edecek ve sivil havacılığımızın Dünya’da da sesi soluğu olacaktık. Fakat anlamadılar, anlayamadılar.. İmkansız gibi gözüken tüm başarının ve emeğin arkasında hep bir şeyler aradılar. İnanmadılar..!

Ülkemiz ve insanlarımız her şeyin en iyisine layıktı. Daha hızlı büyümek, teknolojiyle adapte olmak ve Dünya’ya da sesimizi duyurmak için elimizden geleni yaptık, bedeller ödedik ve nice inişler, çıkışlar yaşadık. Ancak ülkemiz bir başkaydı ve havacılık sektörümüz de değişim, dönüşüm için maalesef bazı kafaların değişmesi gerekiyordu.

Ve maalesef 3 yıl İngiltere’de ayakta kalabildik. Aksilikler ve olumsuzluklar ardı ardına gelince askıya almaya karar verdik. Fakat imkânsız olanı aşmış ve zor olanı yıllarca başarmıştık. Ne diyelim sağlık olsun.

Peki Amacımız Neydi ?

Dünya da sivil havacılık çok büyük ivmeler kat ederken, maalesef ülkemiz de çok ağır ve çok gerilerde ve patinaj yapıyordu. İşte bu patinajdan ülkemizi kurtarmak ve kabuğu kırmasına yardımcı olmamız gerekiyordu. Ayrıca genç nesillere ulaşmanın ve havacılığı sevdirmemizin tek yolu buydu.

Çünkü Türk Sivil Havacılığı ivme kazandığı an kaliteli, nitelikli alt ve ara elemanlara ihtiyacı olacaktı ve öyle de oldu. İşte bunları gecemizi gündüzümüze katarak başardığımıza inanıyoruz.

Haricinde markalaşan veya markalaşmaya çalışan veya yeni kurulup sektöre atılan tüm sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum, kuruluş ve firmalara menfaatsiz ve çıkarsız yıllarca destek olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Son 10 yıl içinde ülkemiz de birçok şey değişti ve iyi bir ivme yakalandı. En azından şuan sivil havacılığımız patinaj yapmaktan kurtuldu ve kabuğunu kırdı diyebiliriz. Haricinde Türk Sivil Havacılığı son 10 yıl içinde çok ciddi badireler, krizler de atlattı ve rölantiye girinceye kadar da atlatmaya devam edecek.

En önemli amacımız ise; Dünya’da Havacılık sektörünün kalbi olmaktı. Dünya sivil havacılığı pastasından ülkemizin de nasiplenmesini sağlamak. Sivil Havacılık alanında ülkemizin kurum, kuruluş ve firmalarımızın haberlerini İNGİLTERE’den İngilizce yayınımız ile Dünya’ya duyurmaktı. Genç nesillerimizi son teknoloji ile buluşturmaktı. Havacılıkta gelişen ülkelerin daha gerisinde olmamak içindi tüm mücadelemiz ve gayemiz.

İşte bu nedenle AirNewsTimes.Co.Uk havacılık haberleri sitemizin askıya alınması içimde hep bir ukde olarak kaldı.

Habercilikte Kurallar ve İlkeler..!

Malumunuz Havacılık Haberciliği basite alınacak kadar kolay bir iş değildir. Çünkü basın ve ahlak yasasına ve ilkelerine uymanız gerekir. Toplumun yararına olmadıkça asla gizli bilgiler paylaşılamaz ve yalan habercilik yapılamaz. Ayrıca kesinlikle kamuoyu ve okurlarınız nezdinde nesnel, objektif ve tarafsız haberler yapmanız olmazsa olmazlardandır. Ve havacılık manşet başlıklarınız ve haber içeriğiniz havacılık terminolojisi ile uyum içinde olmalı. Hele ki yanlış resim paylaşmanız dahi başlı başına telafi edilemeyecek çok önemli bir husustur. Aksi takdirde yıllarca mahkemeler de koşmak ve koşturmak zorunda kalabilir siniz.

Habercilik gerçekten çok zorlu ve artık pahalı bir iş. Özellikle süreklilik ve devamlılık esastır. Maddi ve manevi çok yıpranıyorsunuz. Bizleri yıllarca ayakta tutan havacılığa olan aşkımız, tutkumuz ve sevgimiz. Haricinde var olan maddi ve manevi gücümüz. Cidden ticari olarak düşünenler veya meraklılarına asla tavsip etmiyorum. Çünkü bir kazanıp, beş zarar edebileceğiniz çok riskli bir mecra. Tabi ki yine de karar sizin, yaşayıp görmenizde fayda var.

Yazacak, paylaşılacak ve bilmeniz gereken çok şeyler var ama fazla sıkıcı olmaması adına da sonlandırmak istiyorum. Bilmenizi isterim ki ve şunu biliniz ki bugünlere çok zor şartlar da gelindi. Her saniyesin de, dakikasın da, saatin de, günün de, ayın da ve yılların da alın teri, emek, sabır ve azim var.

10. Yılımız Kutlu Olsun..!

Kuruluşundan günümüze AirNewstimes.Com havacılık haber sitemize emek veren, çalışan, inanan ve maddi ve manevi her manada destekleyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Özellikle de Tüm değerli gönüllü yazarlarımıza ve okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

AirNewsTimes.Com sizlerden aldığı güçle bugünlere gelmiştir. Ve yayın hayatına tüm hızıyla devam etmektedir.

10.yılımız kutlu olsun. Hep birlikte, Nice Yıllara…!

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika