spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAI: Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı

Seçtiklerimiz

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), yerli sanayi kuruluşları ile Boeing, Airbus gibi dünya devlerini ortak üretim için bir araya getirdi. 2023’te 25 milyar dolarlık savunma ve havacılık ihracat hedefi için gerçekleştirilen “Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı”nda işbirliği olanakları ve potansiyel projeler masaya yatırıldı.
 
Ankara Akıncı’da TAI tesislerinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TAI’ın yıllar içinde gösterdiği gelişim ve ortaya koyduğu ürünler ile birlikte yardımcı sanayiye aktarılan işin her geçen gün arttığını ve TAI ile büyüyen yardımcı sanayiden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

2.2 milyon adam/saatlik iş
 
Halen 11 ilden 90’dan fazla şirket ile çalıştıklarını belirten Dörtkaşlı, “Yardımcı sanayiden yıllık 2.2 milyon adet parça tedarik ediyoruz. Yılda 2.2 milyon adam saatlik işle önemli bir istihdamın oluşmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.
 
Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı ve TAI Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Sami Tüfekçi de konuşmasında, Müsteşarlık olarak ulusal projelerde ana yüklenicilere verilen görevlerde, kalite koşullarını yerine getiren yardımcı sanayii ve KOBİ’ler ile birlikte çalışılmasının teşvik edildiğini belirterek, üretimde yer almalarının ve yerli üretimin derinleştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
 
Konferansta ayrıca, Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Türker Kocamış, TAI Ortak Hizmetler Grup Başkanı Bekir Ata Yılmaz, Ostim Başkanı Orhan Aydın, Airbus Yardımcı Sanayi Operasyonları Başkanı Dr. Lars-Andre Scheimann ve Boeing Orta Asya Avrupa ve Afrika Direktörü Paul C. Anderson birer konuşma yaptı.
 
Yüzde 25 büyüme
 
Türkiye’de yıllık ortalama yüzde 25’le büyüyen savunma ve havacılık ihracatı, ürettiğinin üçte birini yurtdışına satıyor. Kendi tasarımı ürünlere ağırlık veren savunma ve havacılık sanayi, 2023’te 25 milyar dolarlık ihracat hedefi ile bu konuda dünya 6’ncılığına ulaşmayı öngörüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika