AirNewsTimes Anasayfa Ödüller Künye İletişim Bilgileri

Suudi Arabistan Kapadokya'yı örnek alacak

Suudi Arabistan Kapadokya'yı örnek alacak

Suudi Arabistan Turizm ve Tarihi Eserler Komisyonu Başkanı Altes Prens Sultan Bin Salman Bin Abdullaziz Al Saud, Kapadokya'da yapılan restorasyonlara dikkati çekerek,

» Turizm | 13 Eylül 2011 Salı • Air News Times
''Buradaki uygulananları Suudi Arabistan'a götürüp, eski köyleri ve eski binaları restore edip, turizme kazandırmak istiyoruz'' dedi.
Al Saud ve beraberindeki heyet, helikopterle geldiği Kapadokya Havalimanı'ndan Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar'daki bir butik otele geçerek, incelemelerde bulundu.
 
Otelde fotoğraf makinesiyle çekimler yapan Al Saud, internetten 6 yıl önce gördüğü ve çok merak ettiği butik oteli görmekten mutluluk duyduğunu ve çok güzel mimari yapıya sahip olduğunu kaydetti.
 
Oteldeki incelemelerinin ardından bölgeyi gezmek için çıkan Al Saud, seyir tepesinden peri bacaları ile ünlü Göreme beldesini izleyerek, bol bol fotoğraf çekti.
 
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Al Saud, Kapadokya'nın hayatı boyunca gördüğü en güzel noktalardan birisi olduğunu ifade ederek, sürdürülebilir turizmde bölge halkının yaptığı restorasyon ve yaşanabilir durumun kendilerini çok etkilediğini ve incelemelerde bulunmak üzere tekrar gelmeyi düşündüğünü söyledi.
 
Suudi Arabistan'da son 6 yıldır tarihi ve kültürel binaların bakımı konusunda çok ilgili olduklarını anlatan Al Saud, ''Türkiye'ye daha fazla gelerek, daha fazla gezmek benim planım. Biz de Kapadokya'da uygulananları Suudi Arabistan'a götürüp, eski köyleri ve eski binaları restore edip, turizme kazandırmak istiyoruz. Türkiye çok güzel ve her gün bir sürprizle karşılaştığım çok büyük bir ülke. Bu yüzden sürekli gelinmesi gereken bir yer olarak görüyorum. Türkiye'deki en güzel şeylerden birisi de halk. Aynı kültüre sahibiz. Hayatı seven ve cömert olmayı bilen insanlar var'' diye konuştu.
 
Son 5 yılda Türkiye'nin kalkınmasından çok etkilendiklerini belirten Al Saud, ''Düşündüğümden çok fazla şeylerin yapılmış olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Umarım Türkiye daha iyisini yapar. Türkiye ile Suudi Arabistan çok güzel bir kardeş ülke olduğunu söyleyebilirim. İki ülkenin dünya kültürüne katacağı çok güzel şeyleri var'' dedi.
 
Prens Al Saud'un bölgedeki incelemelerinin ardından bugün Nevşehir'den ayrılacağı öğrenildi.
ETİKETLER: Kapadokya, Suudi Arabistan, turizm, ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karaktersiz ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Kullanıcı Adınızla Yorum Yapmak İçin Giriş Yapın.
Yorumunuzu Gönderin
Tüm Yorumları Okumak İçin tıklayın
TAV, 2011 Faaliyet Raporu'nu Yayınladı
TAV, 2011 Faaliyet Raporu'nu Yayınladı
TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül “Küresel bir
THY'den 1 günde 3 yeni anlaşma
THY'den 1 günde 3 yeni anlaşma
THY 3 yeni anlaşma yaptı. Nürnberg Havalimanı ve Messe Fuarcılık'ın tercihl
       Mevlüt ZOR
   29 Nisan 2012 Pazar
       Kerim ALTINTAŞ
   15 Mayıs 2012 Salı
AirNews'i Delicious'ta PaylaşınAirNews'i Stumbleupon'da Paylaşın!AirNews'i Twitter'da Takip Edin!AirNews Facebook Sayfasını Ziyaret EdinAirNews RSS
Türkiye | Dünya | Havacılık | Havayolları | Havaalanları | Gündem | Uzay | Teknoloji | Turizm | Foto | Video

Bu Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.

Copyright © 2008 - 2011 airnewstimes.com

Tasarım / Yazılım: Air News Times