spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Suriye’deki 4 Türk pilot serbest bırakıldı

Seçtiklerimiz

İran’ın Fars Haber Ajansı Suriyeli bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, 48 İran vatandaşının Suriye’de tutuklandığı iddia edilen 4 Türk pilot karşılığı serbest bırakıldığını öne sürdü.

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN: 4 TÜRK SERBEST BIRAKILDI

Afrika ziyareti çerçevesinde Nijer’de gazetecilerin Suriye rejiminin 48 İranlıya karşılık 2130 tutukluyu bırakma kararı, ve serbest bırakılan Türkler ve kimlikleri konusundaki sorusuna Erdoğan, "Bu konuyla ilgili olarak gerek Katar’ın gerekse Türkiye’den bir STK’nın girişimleriyle başarılan bir süreç oldu. 4 Türk’ün ve birkaç tane Filistinlinin de içinde olduğu bir süreç. Bundan sonraki süreçte ne olur diye bir şey söyleyemiyorum. Öncelikle muhalif kanatla görüştük. Suriye’nin 2130 rakamını kabul etmesi tamamlayıcı bir süreç oldu. Bir çok mağdur insan bir an önce kurtulmuş olsun umarız. Hayırlı olsun demekten başka bir şey bize düşmez" dedi.

4 TÜRK PİLOTUN TUTUKLANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Fars Haber Ajansı, Suriyeli muhaliflerce kaçırılan İran vatandaşlarının Halep yakınlarında Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalanan Türk pilotlarla takas edildiğini iddia etti. Ajans bu konudaki kaynağını “adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Suriyeli askeri yetkili” olarak verdi. Yaklaşık 2 hafta önce Suriye basını Halep’teki bir havaalanı yakanında 4 Türk pilotun yakalandığını duyurmuştu. İddia, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay tarafından yalanlanmıştı. Suriye’deki silahlı muhalifler tarafından geçen ağustos ayında kaçırılan 48 İran vatandaşı bugün serbest bırakıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika