spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

SureFly İlk Uçuş Denemesi: 8 Ocak 2018

Seçtiklerimiz

Workhouse isimli araç şirketinin tasarladığı SureFly isimli 4 pervaneli ve iki kişiyi taşıyabilen helikopteri, ilk deneme uçuşunu gerçekleştirecek. 8 Ocak 2018’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde CES ticaret fuarında ilk deneme uçuşunu gerçekleştirecek helikopter, bununla birlikte görücüye de resmi olarak çıkmış olacak. 

 

"Dünya’nın ilk kişisel elektrikli hibrid oktokopteri" ünvanını da taşıyacak olan bu küçük 4 pervaneli helikopter, sadece 499 kilogram ağırlığında ve tamamen polikarbondan yapılmış durumda. 2 si yönlendirilebilen 4 pervaneye sahip bu oktokopter, gaz gücüyle elektrik üretebilen bir hibrid araç.

Eğer motorları durursa diye iki adet acil durum bataryasını da içinde bulunduruyor. Ayrıca tüm sistemlerin çökmesi olasılığına karşı helikopteri tek parça halinde indirebilmek için, içerisinde bir de acil durum paraşütü var.  

Saatte 113 km yapabilen bu oktokopter tam kapasiteyle 1 saat uçabiliyor. Joyistik tipi kontrolle uçurulabilen oktokopter, şimdilik pilotla birlikte iki kişiyi taşıyabiliyor olsa da, ilerleyen modellerde 180 kiloluk yükü taşıyabilecek ve otomatik uçuş yapabilecek.

Şimdilik gerçekleştireceği ilk uçuş belirli geçici izinlerle yapılıyor olsa da Workhouse SureFly için gerekli izinlerin tamamını 2019 yılına kadar almış olmayı planlıyor. Ha bu arada fiyatı da 200 bin dolar. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika