spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

SunExpress uçağında doğan bebek 18 yaşında

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları ve Luıfthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in, 16 Temmuz 2000 tarihinde Antalya’dan Nürnberg’e gerçekleştirdiği sefer sırasında bir kız bebek, bulutların üzerinde dünyaya geldi. O günden bu yana, aile ile irtibatinı koparmayan SunExpress, 18. doğum günü vesilesiyle kıza ve annesine Türkiye’de bir hafta sonu tatili hediye etti.
 
SunExpress’in hediye ettigi tatile çıkmak üzere Türkiye’ye gelen Jasmine Eiser ve annesi Stephanie Eiser’e en büyük sürpriz ise 18 yıl önce dünyaya geldiği uçuşun Kaptan pilotu Hasan Tatar ile tekrar uçmak oldu. Karşısında Kaptan Tatar’ı gören Jesmine’in annesi Stephanie büyük bir sevinç yaşadı. 
 
On sekiz yaşını yeni dolduran ve Almanya’nın Nürnberg şehrinde yaşayan Jasmine, "Bu muhteşem hediye bana tam bir sürpriz oldu ve SunExpress sayesinde çok özel bir doğum günü geçirdim" dedi.

Annesinin de yardımları ile sürprizden habersiz bir şekilde havalimanına giden ve Türkiye’ye tatile gideceğini orada öğrenen Jasmine, seyahati dönüşünde, "Bu geziden müthiş keyif aldık, deniz ve kumun keyfini çıkardık" dedi.

 
Jasmine’in annesi Stefanie, 18 yıl önce o tarihte, tatil için gittiği Antalya seyahatinden Nürnberg’e dönüş yolculuğundaydı. Uçak, uçuş irtifasına ulaştıktan sonra bebeğinin vaktinden evvel doğmaya karar verdiğini anladı ve uçak, Bulgaristan semalarındayken uçuş ekibinden yardım istedi. Stephanie, o gün yaşadıklarını, "Herkes gayet sakindi ve ne yapmaları gerektiğini kesinlikle biliyorlardı. Şansıma uçakta bir jinekolog bile vardı ve doğuma yardım etti” şeklinde anlattı.

Kaptan, uçağı en yakın havaalanı olan İstanbul’a yöneltti. Güvenli inişin ardından anne ve bebek, yakın bir hastanede doktor kontrolüne alındı. Anne Stafanie üç gün sonra sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeği ile evine döndü

 
SunExpress, Türkiye’de sürpriz tatilini tamamlayan anne ve kıza dönüş yolculuğunda da jest yapmayı ihmal etmedi. Anne ve kız, SunExpress’te görevine devam eden Kaptan Tatar ve kabin memuru Sinem Saçık’ın sıcak karşılamaları eşlinde uçağa alındı. Kaptan Tatar, "Jasmine’i bir kez daha görme fırsatım olduğu için çok mutluyum.

18 yıl önce o gün, bana uçakta bir kadının doğum yapmak üzere olduğu söylenince kulaklarıma inanamamıştım. Böyle durumlara hazırlıklıyızdır ama yine de hafife alamayız. Küçük kızın adını bizim koymamız istenince çok duygulanmıştım ve biz de yeni doğan bebeğe Jasmine adını verdik”dedi.

 
Kimliğinde doğum yeri İstanbul yazan Jasmine’in hayata geliş hikayesi her yıl doğum gününde aile arasında anlatılmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika