spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

SunExpress tepe yönetiminde değişikliğe gidiyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Temmuz ayında gerçekleşecek yönetim değişikliğine hazırlanıyor. SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger’in görev süresinin Temmuz ayında dolması nedeniyle, SunExpress Yönetim Kurulu bugünkü toplantısında Temmuz ayında geçerli olmak üzere yeni Genel Müdür olarak Avusturya Hava Yolları CEO’su Jaan Albrecht’i atadı. 15 yıl boyunca SunExpress’te görev yapan Schwaiger, hem SunExpress’teki hem de SunExpress’in alt kuruluşu olan SunExpress Almanya’daki görevini Temmuz ayında Jaan Albrecht’e devredecek.
 
 
SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kılıç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefan Lauer konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Paul Schwaiger, yalnızca başarılı bir havayolu şirketinin yöneticisi ve turizm uzmanı değil, aynı zamanda Türkiye ile Almanya ve Türkiye ile Avrupa arasındaki turizmin gelişimde de bir öncü. Bunun yanı sıra Yöntemi Kurulumuz, Jaan Albrecht gibi deneyimli ve kendini işine adamış bir yöneticiyi SunExpress’e kazandırmaktan da memnun. Jaan, uzun süren Star Alliance ve Avusturya Hava Yolu CEO’luğu görevindeki başarılarından dolayı Türkiye’de de haklı bir saygınlığa sahip."

 

JAAN ALBRECHT KİMDİR?
 
Jaan Albrecht, kariyerine Meksika havayolu şirketi Mexicana’da 18 yaşındayken pilot olarak başladı. Yönetim kadrosunda yer almadan önce 20 yıl boyunca ikinci kaptan, kaptan ve havayolu şirketinin 727’lerden oluşan filosunda başpilot olarak görev yaptı ve daha sonra şirketin operasyon ve ticaret bölümlerinde üst düzey yönetici olarak bulundu. Albrecht, 10 yıl boyunca Star Alliance’da CEO olarak görev yaptıktan sonra, 2011’den beri Avusturya Hava Yolları’nda CEO olarak görev yapıyordu. Hem Meksika hem de Alman vatandaşlığı olan Jaan Albrecht, İspanyolca, İngilizce ve Almanca konuşuyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika