spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

SunExpress Kaptan Pilotu Halit Kuday emekli oldu

Seçtiklerimiz

SunExpress kaptanlarından Halit Kuday, 18 Nisan tarihinde Diyarbakır’dan Antalya’ya gerçekleştirdiği XQ7113 kodlu uçuş ile pilotluğa veda ederek emekliliğe ayrıldı. Kuday’ın son uçuşunda iniş yaptığı Antalya Havalimanı’nda yönetim, teknik, kabin ekiplerinin ve ailesinin katılımları ile kendisi için bir veda etkinliği düzenlendi.
 
 26 yıllık havacılık tecrübesi
 
 1992 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yaklaşık 3 bin 500 saat muharip uçuş tecrübesi ile emekli olup aynı tarihte Birgen Havayolları’nda sivil havacılık operasyonlarına katıldıktan bir buçuk yıl sonra kaptanlığa terfi etmiştir. Birgen Havayolları, Air Alfa, Sunways Havayolları ve Pegasus Havayolları’nda 15 yıl görev yapmış olan Halit Kuday, SunExpress Ailesi’ne 2008 yılında katılmış ve 11 yıllık görev süresince yaklaşık 25 bin saat uçuş tecrübesinin ardından emekliliğe adım atmıştır.
 
Halit Kuday, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.
 
SunExpress olarak, Halit Kuday gibi değerli bir kaptanımızın emekliliğe ayrılıyor olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Görev yaptığı süre boyunca SunExpress ailesine sağladığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika