spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Sunexpres Antalya Kapasitesini Artırdı

Seçtiklerimiz

Almanya’da, Germania hava yollarının iflası sonrasında kapasite sorunu gündeme gelirken, tur operatörleri ve havayolu şirketleri bu sorunun aşılması için hamlelerini sürdürüyor. 
 
THY ve Lufthansa’nın ortak şirketi Sun Express de sorunun aşılması için 83 uçaklık filosuna iki yeni uçak ekleyerek uçak sayısını 85’e yükseltti. Sun Express, yaz sezonunda toplam 3,5 milyon koltuk kapasitesine ek olarak yeni uçaklarıyla yaratacağı 170 bin koltuğu Antalya için kullanacak. 
 
Partneri Avion Express’ten kiraladığı iki uçağı en geç Mayıs ayında seferlere başlatacak olan Sun Express, Avrupa’nın 17 ayrı kentinden Antalya’ya uçacak.
 
Böylece, Almanya’nın Düsseldorf kenti haftada yedi uçuşla Sun Express’in en çok sefer yaptığı nokta olmaya devam ederken, Köln-Bonn Havalimanı haftada beş sefer, Frankfurt ise haftada üç seferle en çok uçtuğu havalimanları olacak.

Sun Express, yaz sezonunda İsviçre’nin Basel ve Zürih kentlerinden olduğu gibi Avusturya’nın başkenti Viyana’dan da Antalya’ya uçuşlarını artırmış olacak. Şirket, her üç noktadan da Antalya’ya haftada üçer doğrudan sefer düzenleyecek. 

 
Ek seferler ile Germania’nın pazardan çekilmesi sonrasında güvenilir ortaklarından Türkiye turizmi için pozisyonlarını güçlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Sun Express’in Ticari Direktörü Peter Glade, Türkiye’nin tatil bölgelerine yönelik kapasite artırımına gelecekte de devam edeceklerini söyledi.

Otelcilerin, tur operatörlerinin ve özellikle de müşterilerin Sun Express’e güvenmeye devam edebileceklerini vurgulayan Glade, ayrıca, planlanandan önce de Friedrichshafen Havalimanı’ndan uçuşlara yeniden başlayacaklarını sözlerine ekledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika