spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Sudan havalimanlarında yer hizmetine %250 zam

Seçtiklerimiz

Sudan Sivil Havacılık Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, devlete bağlı Sudan Yer Hizmetleri Şirketi, uluslararası Hartum ve Port Sudan havalimanlarındaki yer hizmetlerine, bugünden geçerli olmak üzere yüzde 250 zam yaptı. Bu zam oranını kabul etmeyen yabancı havayolu şirketlerine yer hizmeti vermeyeceğini duyurdu.

 

Hartum ve Port Sudan’a seferleri olan Türk Hava Yollarının da arasında bulunduğu yabancı havayolu şirketlerine gönderilen yazıda, yeni tariflere uyulması istendi.

 

Hartum’da bulunan Havayolları Birliği ise Sudan Sivil Havacılık Kurumuna bir cevap yazısı yazarak, söz konusu yabancı havayolu şirketlerinin Sudan Yer Hizmetleri Şirketi ile sözleşmeleri bulunduğu, sözleşmeler sona ermeden yapılan zammın uluslararası hukuka aykırı olduğu savunuldu.

 

Sudan Yer Hizmetleri Şirketinin yaptığı zammın kanuni olmadığı belirtilen yazıda, "Sözleşmeler bitmeden yapılan zamda ısrarcı olunması ve haksızlığın sürmesi halinde üyelerimiz Hartum ve Port Sudan’a yaptıkları seferleri askıya alacaklar veya kaldıracaklar" denildi.

 

Sudanlı yetkililer, tarafların kabul edeceği bir çözüm bulmak için çaba sarf ederken, Hartum’a sefer yapan 20’nin üzerindeki yabancı havayolu şirketinin, Sudan Yer Hizmetleri Şirketi ile sözleşmesinin devam ettiği ve sözleşme sona ermeden yapılan zammı kabul etmeyeceği öğrenildi.

 

Sudan’a seferi bulunan yabancı havayolları ile Sudan Sivil Havacılık Kurumu arasındaki sorunun çözülmemesi halinde bazı havayolu şirketlerinin Hartum seferlerini iptal edecekleri bazılarının da sefer sayısını düşürebilecekleri bildiriliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika