spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

StarJets uçuşlarda Bitcoin ödemesini kabul ediyor

Seçtiklerimiz

Star Jets International LLC, özel jet uçuşlarında artık Bitcoin ödemesi de kabul ediyor. Star Jets, Advanced Defense Technologies şirketinin bir alt kuruluşudur. Econotimes makalesine göre, Star Jets kullanan müşteriler toplu jet kullanımından bütün avantajlarıyla faydalanmaktadır.
 
Yolcuların yurt içinde 5.000, yurt dışı uçuşlarında ise yaklaşık olarak 15.000 jete erişimi vardır. Şirketin Bitcoin işlemlerine izin vermesi, yeni müşteri tabanıyla birlikte şirket için yeni ihtimaller kapısı da açılmış olabilir.
 
BİTCOİN ARTIK BİR SÜRÜ YERDE GEÇERLİ


Star Jets CEO’su Ricky Sitomer, Bitcoin’in dünyada yaygın bir şekilde kabul edildiğini belirterek şirketlerinin de bu kervana katıldığını söyledi ve:

“Bitcoin yaygın olarak kabul edilen bir ödeme yöntemi haline geldi. Müşterilerimizin de ödeme konusunda sunulan bu esneklikten yararlanmalarını istiyoruz.”
 
Bitcoin’in kabul edilmesiyle birlikte atılan bu adımlar şirketin bulunduğumuz dijital çağ içerisinde rekabete devam etmesini sağlayacak. Şirket bu durumdan kar sağlayabilir.
 
UÇUŞLAR VE BİTCOİN’İN KABULÜ

Genel olarak bakıldığında, uçuş ya da havacılık sektörü ele alındığında piyasada Bitcoin kabul eden çok fazla şirket yoktur. İşte bu düzen değişecek gibi görünüyor. Mayıs ayını hatırlarsak Japon Havayolu şirketlerinden Peach Aviation da Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ettiğinde:
 
“Bitcoin, Nisan ayında yasal bir ödeme yöntemi olarak tanınmasıyla birlikte Japonya’da ticaret hacmi ve popülerliğinden dolayı inişli çıkışlı bir hal sergiliyor. Japonya’nın havayolu şirketlerinden Peach Aviation uçak biletleri için artık Bitcoin ödemesi kabul edecek.”
 
Peach Aviation, uçuş sektörünü düşünürsek Japonya’da bu adımı atan ilk şirkettir.
 
Özel jet şirketleri düşünüldüğünde ise Star Jets Bitcoin kabul eden az sayıda şirketten biridir. Onlardan önce Birleşik Krallık temelli privatefly.com Bitcoin kabul etmeye başlamıştı. Umuyoruz ki, daha fazla havayolu şirketi bu dijital para birimini benimser ve müşterilerine bir ödeme seçeneği olarak Bitcoin de sunar.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika