spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Star Wars’u aratmayan hızda!

Seçtiklerimiz

 X-51A Waverider olarak adlandırılan uçak Mojave Çölü’ndeki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde. Bugün bir deneyde bulunacak uçak B-52 bombasını 50 bin fit yükseklikten Pasifik Okyanusu’nun yakınındaki Mugu noktasına bırakacak. Uçağın toplam görevini 300 saniye içinde bitirmesi planlanıyor. Pentagon ve Amerikan Hava kuvvetleri bu deneyle ilgili çok fazla bilgi vermiyor. Ancak CNN’de yayınlanan habere göre ordu kaynakları bu araçla gezegenin diğer ucundaki bir noktaya saatler sonra yerine dakikalar içinde ulaşılabilecek. Hipersonik uçağın 2016 yılına kadar silah taşıyarak hedefe kitlenebilecek potansiyele ulaştırılması hedefleniyor.

Uçak geleceğin kısa süreli uçak yolculukları için de bir rol model olma hevesiyle dizayn edildi. Öyle ki bu uçakla Londra’dan New York’a sadece 1 saatte gidilebilir.

Hipersonik uçuş şimdilik uçağın ikinci hedefi olarak görülüyor. Ohio’daki ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı’ndan Robert Mercier, New York Times’a yaptığı açıklamada “Hipersonik uçuş ilerideki planlardan biri. İnanıyorum ki arenaya girecek kapının önünde duruyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika