spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

SSM,DHMİ ve ASELSAN arasında işbirliği protokolü

Seçtiklerimiz

DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, DHMİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalanan protokolle, SSM’ce Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilecek hava trafik kontrol radar sistemleri ve hava trafik yönetim yazılımlarının, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan ürünler ile uyumlu çalışabilmesi amaçlanıyor.
 
Protokol çerçevesinde ASELSAN tarafından geliştirilecek hava trafik kontrol radar sistemleri ve hava trafik yönetim yazılımlarına DHMİ Genel Müdürlüğü de aktif katılım sağlayacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı proje grubuna da sistemlerin teknik kriterlerinin belirlenmesinde destek verilecek. Böylece, sistem ve yazılımların yerli imkanlarla ASELSAN ana yükleniciliğinde Türkiye’de geliştirilmesi ve üretilmesi sağlanacak.
 
DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’ın evsahipliği yaptığı imza töreninde, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şener, SSM Radar Sistemleri Grup Müdürü Mehmet Ayar ve DHMİ Genel Müdürlüğü Elektronik Dairesi Başkanı Orhan Gültekin hazır bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika