spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

SpaceX 2017’de uçuş rekoru kırdı

Seçtiklerimiz

NASA’nın uzaya malzeme çıkarmak için kullandığı SpaceX 2017 kayıtlarına göre, her ay 1.5 fırlatma ile kendi rekorunu kırdı. 2017 boyunca 16 fırlatma gerçekleştiren şirket, şu anda Rusya’nın uzay ajansı ile beraber insanlığın uzaya çıkmasını sağlayan en önemli organizasyon olarak dikkat çekiyor.
 
Şehirler arasında insan taşıyacak
 
Elon Musk, orta vadede uzay gemilerini bugünün yolcu uçaklarının yerine konumlandırmayı planlıyor ve dünyada herhangi bir şehirden diğerine uçuşu uzaya çıkarak yarım saatin üzerinde gerçekleştirmek istiyor. 
 
Dünyada ilk defa, uzaydan dönüp yere dikey olarak iniş yapabilen roketleri geliştiren Musk bu sayede yeniden kullanılabilir roketlerle uzaya çıkış maliyetini son derece düşürmüş durumda. Öte yandan Musk’ı eleştirenler, yeterince deneme yapmadan kullanıma soktuğu uzay gemilerinin her an kaza yapmaya açık olduğunu ve uçakların dünyada kullanıma girdiği ilk yıllarda olduğu gibi, uzay gemilerinin insanların ölümüne yol açacağını dile getirerek Musk’ın şirketinin sıkı kontrol edilmesi gerektiğini savunuyorlar.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika