spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Sonbaharda Rusya’da bir kaç havayolu iflas edebilir

Seçtiklerimiz

Rus ulusal havayolu kurumu Aeroflot Genel Müdürü Vitali Savolyov, sonbaharda bir kaç havayolu şirketinin iflas edebileceğini kaydetti. Savelyov, koronavirüs pandemisinden önce bile, havacılık piyasasında "aşırı miktarda koltuk olduğunu" söyledi.

Savelyov, havayollar şirketlerinin "yolcu için savaşmaya" ve damping yapmaya başladığını ve bunun "üzücü sonuçlara" yol açabileceğini de belirtti.Devlet haber ajansı TASS’a konuşan Savolyov endişelerini şöyle özetledi:

Koronavirüs salgınının ortasında, hava taşımacılığı pazarı yarı yarıya düştü ve durumu zaten aşırı bir arzla karmaşık hale getirdi, bu nedenle Rus havayolları sonbaharda iflasla karşılaşabilir.Aeroflot Genel Müdürü: "Sonbaharda Rus havayollarının iflasını göz ardı etmiyorum. Bugün 100 yerli lisanslı şirketten 48’i piyasada faaliyet gösteriyor.

Çok güçlü oyuncular var, başka değerli rakipler var." diye uyardı. Salgın nedeniyle Mart ayı sonunda Rusya, uluslararası tarifeli ve charter uçuşlarını durdurmuştu.

RBK haber ajansına göre uçuşların tamamen durdurulmasından önce bile, havayolları 500 milyon rubleye kadar zarara uğramıştı.  Salgın sırasında uluslararası uçuşların iptali nedeniyle, şirketler bu yıl 360 milyar rubleye kadar kaybedecek. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika