spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Sivil Havacılık Günü Paneli Düzenlendi

Seçtiklerimiz

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından 2015-2018 dönemi için belirlenen “Hiçbir Ülkenin Geride Kalmaması için Birlikte Çalışıyoruz” teması doğrultusunda, sivil havacılık faaliyetlerinin tüm üye ülkelerde standart bir düzeyde yürütülmesi, küresel havacılık sisteminin emniyeti bakımından hayati öneme haizdir. 

 

Bu kapsamda panelin konusu olarak ‘Sivil havacılık günü ve ülkemizde havacılık faaliyetlerinin değerlendirilmesi’ olarak belirlenmiştir.
Dünya havacılık günü sebebi ile Panelistlerimiz Bağcılar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Alanı uygulama atölyelerini ziyaret ettiler.

Bağcılar MTAL Okul Müdürü Sn. Arkın POLAT’ın açılış konuşmasının ardından, okulumuzun Uçak Bakım Alanı Şefi İbrahim ŞAHİN’in moderatörlüğünde Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA Eski Genel Sekreteri Havayolları Emekli Kabin Memurları Derneği ARFAA Yönetim Kurulu Üyesi, Şair-Yazar, Academy Havacılık Kabin Eğitim Müdürü Sn. Semra Dereli CİVELEKHAN, Türkiye Havayolları Pilotlar Derneği Başkanı Kaptan Pilot Sn. Mehmet Ayhan GÜNAL ve Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Sn. Necdet AKSAÇ öğrencilerimize kendi mesleklerini ve havacılığı anlattılar. 

 

Academy Havacılık Kabin Eğitim Müdürü Sn. Semra Dereli CİVELEKHAN; Öğrencilere ‘’Müşteri sizsiniz uçağa bindiniz kaç yıllık emekle karşılaşırsınız?’’ diye sordu.

10 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu, mesleğe geçici olarak girdiğini fakat havacılık aşkı kendisini bırakmadığını, 20 yıldır bu işi yaptığını, bunun sebebinin de APRON tozu (APRON’un havasını solumak) olduğunu aktardı.

 

Kaptan Pilot Sn. Mehmet Ayhan GÜNAL; Öğrencilere iki hayalinin olduğunu, bunlardan birinin küçük yaşlarda başlayan kaptanlık hayali olduğunu aktardı.

Anadolu üniversitesi ilk mezunlarından olan, devlet imkânları ile pilotaj okuduğunu Uçak Bakım Alanı mezunlarının pilotaja yönelmeleri halinde buradaki öğrenmiş oldukları teknik bilgilerinin kendilerine faydası olacağını, bununla beraber pilot olmak için çok çalışmak ve bol bol kitap okumak gerektiğini kaydetti.

 

Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Sn. Necdet AKSAÇ; Anadolu Üniversitesi mezunu olan, şuan Uçak Teknisyenliği ve Uçuşa Elverişlilik Kontrol Personeli olduğunu söyledi. Uçak Teknisyenleri Derneği  (UTED) nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uçak Bakım mezunu öğrencilere istihdamda öncelik verilmesi gerektiğini her platformda aktardığını söyledi.

 

Öğrencilerimiz hem havacılığı hem de meslekleri hakkında harika bilgiler edindi. Soru-cevap kısmının ardından günün anısına plaket takdimi yapılarak panel sona erdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika