spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Sırbistan’dan daha çok turist gelecek

Seçtiklerimiz

Bu yıl 35’incisi düzenlenen Belgrad Uluslararası Turizm Fuarına katılan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ünlü Sırbistan ile Türkiye arasında yüzyıllara dayanan bir ilişki olduğunu söyleyerek, her geçen yıl ülkemizin tercih edilen bir ülke haline geldiğini belirtti.Ünlü, " Fuar 30 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlendi. Dünyanın 46 ülkesinden 277 firma katıldı. Türkiye ise bu yıl 300 metrekarelik bir stant ile katıldı. Fuarda Bodrum, Kemer, Marmaris gibi destinasyonların yanı sıra THY, TÜRSAB, TUROB ile acente ve otellerin de stantları vardı.

Sırbistan Turizm Ofisi Başkanı Gordana Plamenç Sırbistan turizminin gelişmesinde THY’nin önemli bir rolü olduğunu söyledi" dedi. Başkan Ünlü, fuarın açılışına katılan Türkiye’nin Sırbistan Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay’ın Marmaris bölgesine özel ilgi gösterdiğini söyledi.

Ünlü, "Fuarın ilk günü akşamında bizlere konutunda bir resepsiyon düzenledi ve bölgemize daha fazla Sırp Misafirin gelmesi için elinden gelen desteği göstereceğini söyledi. Kendilerine bu ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Fuara tur operatörlerinin bölge temsilcileri de katılmıştı. Bunlarla beraber tur operatörleriyle toplantılar yaptık. Bu toplantılar çok olumlu geçti. Şu anda Odeon ve Kontaki Tur Operatörleri Bodrum ve Dalaman’a ilave uçak koydular. Bu sene daha fazla Sırp misafiri konuk edeceğiz. Fuarda yaptığımız temaslar sonucunda bu sezon başında tur operatörlerini, acente temsilcilerini, gazetecileri ve ünlü kişileri bölgemizde Martab’ın önderliğinde misafir edip bölgemizi tanıtacağız. Bu arada bölgemizin turist getirmek, tanıtım yapmak için bu tür fuarlara gidip büyük çaba gösteriyoruz. Ama en önemli tanıtım yerinde tanıtım. Bu konuda da esnaf arkadaşlara büyük görev düşüyor. Turistleri rahatsız etmeden rahat bir tatil geçirmelerini sağlamalıyız. Çünkü mutlu ayrılan bir turist buranın tanıtımını yapıp en az 10 turistin gelmesini sağlıyor. Mutsuz ayrılan ise çok daha fazla turistin gelmesini engelliyor" dedi. –

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika