spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Singapur hostesi Madame Tussauds Müzesi’nde

Seçtiklerimiz

Singapur’da açılan balmumu heykel müzesinde dünyaca ünlü kişilerin yanında bir de Singapur Havayolları hostesinin balmumu heykeli sergilenmeye başlandı. Yüzlerce hostes arasından seçilen hostes Nur Surya’nın üzerinden balmumu heykelinin yapılabilmesi için 500 kez beden ve yüz ölçümü verdi. 
 
Dünyaca tanınan sanatçı, sporcu, kraliçe, devlet yöneticilerin de birebir heykellerinin yer aldığı balmumu müzesi, Londra merkezli Madame Tussauds’ adlı kuruluşun 18. şubesi olarak hizmete veriyor. Balmumu heykeli geçtiğimiz günlerde yapılarak, bugün sergilenmeye başlanan şanslı havayolu hostesinin ismi ise Nur Surya Binte Mohamed Ambiah.
 
Nur Surya’yı balmumu heykeli yapılması için yüzlerce hostes arasından öne çıkartan sebepler ise Asya zarafeti, misafirperverliği ve hizmet anlayışı gibi özellikleri daha iyi yansıtması, ayrıca duruşu, kendisine güveni de diğer etkenler arasında yer aldı. Singapurlu hostesin balmumu heykelini birebir ölçü ve benzerlikte yapmak için çalışmalara 2014 yılı Eylül ayında Londra’da başlandı. Hostes Nur Surya heykeli için 8 saat süren; ölçüm, fotoğraf, kostüm, el yapısı, saç örnekleri, ten ve göz rengi eşleştirme kontrollerinden geçirildi. Yaklaşık 500 kez beden ve yüz ölçümü alındı. Hostesin heykeli, ‘Madame Tussauds’ ekibinin 3 aylık çalışmayla tamamlandı. Hostes Surya’nın balmumu heykeline, Singapur Havayolları hosteslerinin halen giydiği geleneksel ‘Sarong Kebaya’ giydirildi.
 
SİNGAPUR’DAKİ BALMUMU MÜZESİNDEKİ ÜNLÜLERİN İSİMLERİ
 
Singapur’un Sentosa bölgesinde 18. şube olarak açılan Londra merkezli ‘Madame Tussauds’ balmumu müzesinde heykelleri sergilenen ünlü isimlerden bazıları şöyle; Audrey Hepburn, Marilyn Monreo, Brucee Lee, Muhammed Ali, Tiger Woods, Selena Williams, David beckham, Yao Ming, Lady Gaga, Elvis Presley. Madonna, Beyonce, Nelson Mandela, Kraliçe Elizabeth, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Johnny Depp, Tom Curise.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika