spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

SHGM ile Teknopark Ankara arasında anlaşma

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Teknopark Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında “İnsansız Hava Aracı Sistemleri” alanında işbirliği protokolü imzalandı.
 
SHGM Nuri Demirağ Toplantı Salonu’nda 12 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen imza töreni ile SHGM Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN, Teknopark Ankara A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan GÜLTEKİN ve Teknopark Ankara A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerafettin KAYA tarafından iş birliği anlaşması imza altına alındı

 
İmzalanan protokol kapsamında havacılık güvenliği (uygulama, eğitim yardımcıları ve eğitim/öğretim çözümleri dahil), siber güvenlik, sertifikasyon/uçuşa elverişlilik danışmanlık hizmetleri, İHA/otonom sistem çözümleri,  ülkenin havacılık sektörüne katma değer yaratacak çalışma alanlarının oluşturulmasının yanısıra altyapı, tesis gibi imkanlarından yararlanılması ile sivil havacılık emniyeti ile gelecekte taraflarca mutabık kalınacak diğer alanlarda yapılacak faaliyetlerle ilgili  birikim ve tecrübelerin bir araya getirerek güç birliği oluşturması konularında mutabakata varıldı.

 

İnsansız Hava Aracı Sistemleri alanında işbirliği anlaşması kapsamında;  İHA sertifikasyonu faaliyetleri, İHA tasarım ve üretim standartlarının hazırlanması, tesis ve alt yapı imkanlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası standart geliştirme ve teknik çalışma gruplarına birlikte katılım sağlanması, çağrı merkezi oluşturulması, otonom uçuş gerekliliklerinin standartlarının belirlenmesi ve test edilmesi, İHA sistemlerine özgü siber güvenlik ortak kriterlerinin belirlenmesi ve gerekli mevzuat çalışmaları kapsamında teknik işbirliği konularında mutabakat sağlandı. 
 
Protokol kapsamında ayrıca bir sonraki mevzuat güncellemesiyle beraber İHA Operatörü/İşletmecisi tanımı kullanılması ve  gereklilikleri sağlayan işletmelerin İHA işleticisi olabilmeleri için de teknik destek sağlanması kararı alındı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika