spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

SHGM’den Şirketlere Yeni Rehber

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından uçuş izinlerine yönelik rehber doküman niteliğindeki “Uçuş İzinlerine İlişkin El Kitabı” yayımlandı.
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, uçuş izinlerine ilişkin tüm süreçlerin tek bir doküman altında toplanmasına yönelik uzun süredir yürütülen hazırlıkların tamamlanarak “Uçuş İzinlerine İlişkin El Kitabı’nın” yayımlandığını açıkladı. 
 
El kitabı ile ilgili çalışmaların SHGM Hava Ulaşım Daire Başkanlığı ve Gözen Havacılık İşbirliği ile yürütüldüğünü söyleyen Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, havacılık işletmelerinin ihtiyaç duyduğu bir rehber yayını daha elektronik ortamda sektörün hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
“Havacılık Hukuku”, “Uluslararası Anlaşmalar ve Trafik Hakları”, “Ulusal Kural Koyucular”, “Uçuş İzinlendirme Süreci ve Türk Sivil Havacılık Mevzuatı”, “AIP ve Bölümleri”, “AIP GEN 1.2”, “Hava aracı Kiralama Usulleri” ve “Meydan Slotu ve Meydan Onayı” bölümlerinden oluşan 164 sayfalık Uçuş İzinlerine İlişkin El Kitabı’na, SHGM’nin kurumsal web sayfasındaki “Uçuş İzinleri” bölümünden ulaşılabiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika