spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Köklü Geçmişten Geleceğin Zorlu Görevlerine

Seçtiklerimiz

Değerli Airnewstimes okuyucuları ve Havacılığa gönül verenler ! Kısa bir aradan sonra, tekrar sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum.

İlk yazımı, Milletimizin Gururu Türk Hava Kuvvetleri’mize ayırdım.

Sadece çok daha karmaşık hale gelen, muhtemel tehdit ortamı oluşturan bulunduğumuz coğrafyada değil, Dünyanın her bölgesinde envanterindeki hava platformları, silah sistemleri, iyi eğitimli ve tecrübeli personeli ile her zaman ve her yerde göreve hazır olan Türk Hava Kuvvetleri, ulusumuzun haklı bir gurur kaynağıdır.

Güçlü Ordumuz, içinde bulunduğumuz coğrafyada sözü dinlenen Güçlü Türkiye’nin en önemli unsurlarından birisidir. Havacılık teknolojilerindeki en gelişmiş silahları envanterinde barındıran Türk Hava Kuvvetleri’miz vurucu gücü yüksek Hava ve Uzay Gücü olma yolundaki çalışmalarını özgün silah sistemleri ve modernizasyon projeleri ile Türkiye’mizin milli çıkarlarını koruyabilecek etkili önder bir silahlı güç ve etkin komuta yapısına sahiptir.

Havacılık ve uzay teknolojilerindeki gelişmeler günümüzde harekatların hedeflerine ulaşmasında ve dünyanın hemen her bölgesine insani yardımların ulaştırılmasında varlığını büyük bir etkinlikle gösteren Türk Hava Kuvvetleri’mizi belirleyici bir konuma getirmiştir.

Ulusal güvenliğimizin ayrılmaz bir parçası olarak tanımlanan uzay çalışmaları ve Uydularımız muharebe sahalarımızın Dördüncü bir boyutu olmuştur. 2011 yılında, Yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız Türk Hava Kuvvetleri’miz, uzayın sağladığı avantjlardan yararlanılmadan modern savaşların Komuta Kontrol, Ağ Merkezli Haberleşme, İstihbarat, Keşif ve Gözetleme, Elektronik Harp gibi operasyonel bilgi ihtiyaçlarının sağlanamayacağı görüşünden hareket etmektedir.

Türkiye’nin Ulusal Uzay vizyonunun bir parçası olarak tüm uzay faaliyetlerini tek bir merkezden yönetmek üzere Elektronik Optik, Görüntüleme, Stratejik Keşif, Gözetleme, Erken İhbar ve Muharebe Uydularının fırlatılması ve işletilmesi amacıyla ilk olarak Keşif ve Gözetleme Uydu Komutanlığı kurulmuştur. Uzay Grup Komutanlığı bünyesinde Elektronik Destek, Uydu Fırlatma Merkezi, Bölgesel Konumlama ve Zamanlama Sistemi, İhbar ve İkaz Uydu Komutanlığı Sınıfının kurulması ve bu ‘Uzay Sınıfı personeline eğitim verilme plan çalışmaları devam etmektedir.

Türk Hava Kuvvetleri’miz, envanterinde bulunan sabit, mobil ve pasif milli ve NATO Radarları bir ağ sistemi içinde birleştirmiş, Türk Hava Sahası’nın gerçek zamanlı takibi, kontrolü ve korunmasını Eskişehir’de konuşlu 1. Hava Kontrol Grup Komutanlığı ve Diyarbakır’da konuşlu 2. Hava Kontrol Grup Komutanlığına bağlı Radar Mevzi Komutanlıkları ile erken ikaz ve hava gözetleme radarlarından elde edilen bilgiler bir komuta kontrol merkezinden izlenebilir hale getirmiştir.

Haftaya buluşmak üzere Esen kalınız.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika