spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Şehit Halisdemir’in babasından havalimanı ricası

Seçtiklerimiz

Şehit Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen etkinliğe, Dursun Ali Erzincanlı, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, il protokolü, gazi ve şehit aileleri katıldı.
 
 
“Kahraman Şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir Cumhurbaşkanından Niğde’ye yapılacak Havaalanın Biran Evvel Yapılmasını İstedi”

 
 
Kahraman Şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir yaptığı konuşmada; “Vatandaşlara ‘İşte şehidimiz Ömer Halisdemir’ diyerek, "Niğde’nin toprağından çıkan Ömer Halisdemir, o darbeciyi bir kurşunla yıktı. Şükürler olsun Türkiye’mize huzur getirdi. Sayın Cumhurbaşkanıma, sayın başbakanıma buradan selamlarımı gönderiyorum. Niğde’nin havaalanının biran evvel yapılıp Ömer Halisdemir’in isminin verilmesini çok arzu ediyorum." şeklinde konuştu.
 
 
Modarötürlüğünü İsmail Hakkı’nın yaptığı, ”Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar” programında, 15 Temmuz darbe girişimi kahramanlarından, Vildan Güvercin, Turhan Avcı ve Lütfi Çiçek o gece yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Söyleşiye katılanlardan milli karateci Vildan Güvercin, o gece yaşadıklarını anlatarak "O anda tek düşündüğüm şey, bizim oraya şehit olmaya gitmiştik. Vatanımızı ve milletimizi sonuna kadar savunmak için çıktık. Ben ülkemi bayrağımı sadece uluslar arası podyumda değil, her alanda savunacağımı koruyacağımı insanlara gösterdiğimi düşünüyorum."dedi. Askerin silahını tutarak onu vazgeçirmeye çalıştığı sırada fotoğrafı çekilen ve uluslara arası gazetelerde geniş yer alan Turhan Avcı ise o gece silahını tuttuğu askere ne söylediğini hatırlamadığını belirtti. Avcı, "Bize darbe var dediler, bizde bu ülkede nasıl darbe olur diyerek sokağa indik. Daha sokağa inin denmeden biz sokaktaydık. Mamak İlçe Teşkilatına vardığımızda bizimle birlikte 4 tank geldi. O sıra böyle bir kalabalık yoktu, yaklaşık 80 kişiydik. Ondan sonrasını hatırlamıyorum öyle bir mücadele içerisindeydik ki tankın önüne yatılıyor, üstüne çıkılıyor olmuyor. Ama hiçbirimizde ölüm korkusu yoktu" şeklinde konuştu. Uçakların havalanmaması için Akıncı 4. Ana Jet Üssüne giderek, beylik tabancasıyla üssün yakınında bulunan elektrik panosuna ateş etmek suretiyle kısa süreli elektrik kesintisine yol açan Lütfi Çiçek, "Planımız, Belediyeden mıcırla dolu kamyon, kepçelerle içeri girip pisti kullanılamaz hale getirecektik. Kapıda ki nöbetçiler bizim gibi insanlardı onları bir şekilde ikna ederiz diye düşünüyorduk ama kapıya vardığımızda şok olduk. Bizi İzmir’den gelen MAK timi karşıladı. Resmen robot gibi insanlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız haşhaşi diyor ya ben haşhaşi’nin ne olduğunu orada bir daha anladım" ifadelerini kullandı.
 
Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan gecede kum sanatçısı Veysel Çelikdemir darbe girişiminde gösterilen kahramanlıkları konu alan bir gösteri sundu. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, darbe girişiminde bulunanların yaptıklarını bu millete hiç kimsenin yapmadığını ifade etti.
 
 
Peynircioğlu, "Bugüne kadar bu ülke çok darbe gördü ama hiç birisi 15 Temmuz akşamı kadar haince değildi Bu teşebbüs vatan hainliğin de en üst noktaya ulaştı. Maalesef bu millet bunları da gördü. Milletimizin varlığına birliğine kastedenler bugüne kadar oldu ve bundan sonrada belki olacak. Ama Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu vatan hainlerine gereken dersi verecektir." diye konuştu.
 
 
Türkiye’deki gençlik merkezlerine demokrasi şehitlerinin ismini verildiğini vurgulayan Peynircioğlu, Bor İlçesindeki gençlik merkezinin ismini Şehit Ömer Halisdemir isminin verildiğini söyledi. Programın sonunda Dursun Ali Erzincanlı’nın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı 30 kuş şiirini okudu. Şehidin babası Hüseyin Halisdemir ve programa katılan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika