spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Savaş Pilotları İçin Özel Elektronik Kask Üretildi

Seçtiklerimiz

Ulaşım araçları arasında uçak, diğer araç türlerine göre daha kompleks ve kullanımı zor bir yapıya sahip. Bu araçların mekanikleri, bulundukları konumda yani havada kalabilmeleri açısından çok daha önemlidir ve titiz bir üretime ihtiyaç duyarlar. Bu araçlar, konumlarının taktiksel açıdan sağladığı avantajlardan dolayı savaş alanlarında kullanılan vazgeçilmez silahlardır. Ülkelerde beklenildiği gibi bu araçları geliştirebildikleri kadar geliştiriyor ve kendi uçaklarının daha iyi olması için çalışıyorlar.

Özel bir silah üreticisi olan Rockwell Collins, savaş uçaklarında kullanılması amacıyla elektronik bir kask ürettiğini bildirdi. Üretilen bu kaskın normal kasklardan farkı, kaskın ön kısmında bulunan camın pilota uçak hakkında bilgiler verebilmesi.

Sistemin ismi F-35 Gen III Helmet Mounted Display System. Bu sistem sayesinde seyir halindeki jetin pilotu, gideceği yönü görüntülerken, uçağın kordinatlarına veya irtifasına bakarken aynı anda arka tarafını görebilecek ve hatta silah ateşlemek için hedef seçimi yapabilecek.

Pilot uçağın arka tarafını her an daha zahmetsiz bir şekilde görebildiğinden dolayı bir tehlikeye karşı hep hazırlıklı olabiliyor ve olası bir temas sırasında daha avantajlı konumda oluyor. İki uçağın savaşması olayında, yani "dog fight" esnasında, bu kaska sahip olan pilotların çok daha avantajlı olacağı kesin.

Kask şu an sadece F-35B Lightning II jetlerinin sistemleriyle uyumlu. Rockwell Collins’in sahip olduğu bu jetler, sistemlerinin kaskla uyumlu olması nedeniyle sadece kaskla tam performansa ulaşabiliyor. Kask, bu uçaklarda 360 derece görüş ve gece görüş modu gibi özelliklere de sahip.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika