spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Şartname alan firma sayısı 17’ye çıktı

Seçtiklerimiz

Aralarında TAV Havalimanları, IC İçtaş, Alman Fraport, Limak İnşaat ve AIC Grup’un da yer aldığı çok sayıda firmanın ilgilendiği ve son teklif verme tarihi 3 Mayıs olan İstanbul 3. Havalimanı ihalesi için şartname alan firma sayısının 17’ye ulaştığını da açıklayan Bakan Binali Yıldırım, "Bu firmalardan şartnameyle ilgili değişiklik talepleri de sürekli geliyor; inceleniyor, uygun cevaplar veriliyor. Süre uzatımı talepleri de geliyor ama şu anda gündemimizde değil" dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın sonsuza kadar kullanılabileceği gibi bir anlayışı havayolu şirketlerinin terk etmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Bu güne kadar iyileştirmeler yapıldı, trafik hacmi arttırıldı. Bu sene de tekrar arttırıldı. Yeni fiziki imkanların oluşturulması, seyrüsefer ile ilgili yeni uygulamaların devreye girmesi çalışmaları her geçen gün devam ediyor; ama kapasite sınırsız değil. Herkesin buna göre planlama yapması lazım. Eğer öyle olsaydı zaten yeni havalimanına ihtiyaç olmazdı" dedi.

Şu anda yaşanan aşırı trafik sıkışmasını yönetilebilir hale getirmek için geçici önlemler aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Belki bu seneden itibaren oradaki trafik büyüme hedeflerini küçülteceğiz ifadelerini kullandı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika