spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Samsung 3 Havalimanı’na Led Ekranlar Kuruyor

Seçtiklerimiz

200 milyon yolcu kapasitesi ile alanında dünyanın en büyüğü olma hedefiyle açılan İstanbul Havalimanı, Samsung’un dijital bilgilendirme sistemlerine yer veriyor.
 
Samsung Electronics Co. Ltd., tüm fazları tamamlandığında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verme kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı’na SMART Signage sistemini kurduğunu duyurdu.
 
Proje kapsamında, 1.012 metrekare alanı kaplayan LED ekranlarla birlikte yaklaşık 700 adet Samsung SMART LCD ve LED Bilgi Tabelası kullanılırken, LED ekranların kapladığı toplam alan 2,5 basketbol sahası büyüklüğüne tekabül ediyor.

Samsung’un gelişmiş teknik servis ve lojistik becerileri sayesinde proje; dijital bilgilendirme, güvenlik, veri depolama ve BT servisleri alanlarında uzman B.T. Global’in yardımıyla 28 kişilik bir teknik ekip tarafından 45 günde tamamlandı.

 
İstanbul Havalimanı, 76,5 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük uluslararası havalimanı olmayı hedefliyor. İstanbul Havalimanı’nın ilk fazı Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2018’de açıldı.

Samsung’un, dijital bilgilendirme teknolojisinin kurulumu ile gerçekleştirdiği dijitalleştirme projesi, havalimanının tek bir çatı altında 1,4 milyon metrekare alanı kapsayan ana terminal binasında yer alıyor. İstanbul Havalimanı Dijital Reklam işletmecisi olan Media Port Istanbul, havalimanında kurulacak dijital bilgilendirme sistemleri için Samsung’a güvendi ve son teknoloji sistemler ile şık ekran tasarımını entegre etmenin önemini vurguladı.

 
Samsung’un göz alıcı LED bilgi tabelası, İstanbul Havalimanı’na gelen ziyaretçileri, otel bölgesi ve ön ofisin yakınındaki dış hatlar gidiş kapısında yer alan iki adet 194 metrekarelik dev LED ekranla karşılayacak.

Yolcular ayrıca geliş salonları, bagaj alım, check-in, pasaport kontrol alanları ve bekleme salonlarında da Samsung’un LED bilgi tabelaları ile karşılaşacak.

 
Türkiye tarihinin en önemli projelerinden biri ve global havacılık alanında büyük bir başarı olan bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz” diyen Samsung Electronics Görsel Ekran İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seog-gi Kim, sözlerine şöyle devam etti: “Samsung SMART Signage, ziyaretçilerin gözlerini kamaştıracak mükemmel renkler ve görüntü kalitesini garanti etmekle kalmıyor ayrıca sahip olduğu dayanıklı ve IP5x onaylı tasarımıyla da toz, kir ve ışığa maruz kalma gibi ortam koşullarına bakmaksızın 7/24 kesintisiz içerik yayını sağlıyor.”

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika