spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Sabancı: Saraybosna’ya rekabet getirdik

Seçtiklerimiz

Ali Sabancı, Pegasus’un 28 Şubat’ta İstanbul-Saraybosna seferlerini başlatması nedeniyle Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Avrupa Hotel’de düzenlediği basın toplansınıda, uluslararası piyasada en hızlı büyüyen şirketlerden biri olduklarını belirterek, hedeflerinin herkesin uçmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

İstanbul-Saraybosna hattının, şirketin Balkanlar’daki beşinci hattı olduğunu söyleyen Sabancı, Pegasus’un Balkanlar’daki varlığını çoktan kabul ettirdiğini vurguladı. Şirketin karşılıklı İstanbul-Saraybosna seferlerine 28 Şubat’ta başladığını anımsatan Sabancı, "Böylelikle Saraybosna’ya rekabet getirdik. Biz Saraybosna’yı sadece Türkiye’yle değil, aralarında Rusya ve Ortadoğu ülkelerinin de bulunduğu 42 noktayla bağladık" diye konuştu.

Sabancı, Pegasus Hava Yolları’nın 27 ülkede toplam 68 noktaya uçtuğuna işaret ederek, şirketin daha önce de Balkanlar’da Bükreş, Priştine, Üsküp ve Belgrad’a seferler düzenlediğini kaydetti.

Saraybosna’ya başlangıç olarak haftada 5 gün sefer düzenleyeceklerini belirten Sabancı, bu sayının ilerleyen aylarda her gün bir sefer olarak düzenleneceğini söyledi.

"52,4 milyon kişi Pegasus’u tercih etti"

Ali Sabancı, geçen yıl taşıdıkları yolcu sayısını bir önceki yıla oranla yüzde 20 artırdıklarını ve 2012 yılı içerisinde 13,6 milyon kişinin Pegasus’la seyahat ettiğini belirterek, "Ayrıca 2005 yılındaki ilk uçuştan itibaren toplam 52,4 milyon kişi Pegasus’u tercih etti" dedi.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güliz Öztürk de bir yılı aşkın bir süredir Saraybosna-İstanbul seferlerini başlatabilmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağlardan dolayı bu piyasaya son derece büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Bükreş’in Balkanlar’da Pegasus’un sefer düzenlemeye başladığı ilk şehir olduğunu hatırlatan Öztürk, 2011 yılından beri Balkanlar’a seferler düzenlediklerini ve Balkanlar’dan toplam 220 bin kişinin Pegasus’la seyahat ettiğini bildirdi.

Bu arada, 28 Şubat’ta Boeing 737 tipi uçak ve 113 yolcuyla Saraybosna’ya ilk seferini düzenleyen Pegasus Hava Yolları, karşılıklı İstanbul-Saraybosna seferlerini 49.99 avrodan başlayan fiyatlarla gerçekleştiriyor.

Pegasus, 15 Ağustos 2011 tarihinden itibaren İzmir’den, 16 Ağustos 2011 tarihinden itibaren de İstanbul’dan Makedonya’nın başkenti Üsküp’e, 29.99 avrodan başlayan fiyatlarla uçuş başlatmıştı. Pegasus, bir diğer Balkan ülkesi Kosova’ya ise 17 Ekim 2011 tarihinden beri 29.99 avrodan başlayan fiyatlarla seferler düzenliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika